مصطفی نباتی نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا، با اشاره به ضرورت حمایت شهرداری از این رویداد مهم، تصریح کرد: این حمایت ها به نوعی یک سرمایه گذاری برای این شهر به شمار می رود و افتخاری برای شهر اصفهان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه برگزاری جایزه ملی در اصفهان مزیت های نسبی خاصی دارد، اظهار داشت: اصفهان در سال ۲۰۰۶ پایتخت فرهنگی جهان اسلام بوده و در ردیف مشاهیر شهرهای ایران به شمار می رود.
وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر یکی از شاخص های مهم ارزیابی برای شهرهای زنده و پویا و بین المللی میزان حضور و میزبانی آن شهرها در یک رویداد بین المللی است.
عضو شورای شهر اصفهان با اشاره به دلایل حضور مدیریت شهری در این رویداد، عنوان کرد: یکی از اهداف پنج گانه راهبردی شهرداری ارتقای جایگاه شهرداری اصفهان در مقیاس بین المللی است.
وی اظهار داشت: طبیعتاً برگزاری و میزبانی رویداد معتبر بین المللی همسو با اهداف تصویب شده توسط شورای اسلامی شهر برای شهرداری است. نباتی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود افزود: صیانت از هویت شهر اصفهان یکی دیگر از مسائل مورد توجه در برگزاری این رویداد است در هر صورت زمانی که هویت شهر اصفهان نمایش داده شود، بازنمایی خیلی بهتر از رویدادهای ملی و بین المللی خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه باید به محتوا بیشتر از فرم پرداخته شود، خاطرنشان ساخت: در راستای برگزاری این رویداد دعوت ها باید دعوت های هدفدار و هدفمند بوده و افرادی که در اصفهان حضور می یابند به واقع افراد سرآمدی در عرصه های بین المللی باشند.
عضو شورای شهر اصفهان در ادامه اظهار داشت: جایزه مصطفی (ص) یک رویداد و هماوردی است که طی آن کشورها، ملت ها و دانشمندان جهان اسلام، ظرفیت های خود را به نمایش میگذارند.
نباتی نژاد گفت: بنا بر این است که با برگزاری این رویداد، کشورهی اسلامی سرآمدان منابع انسانی خود را در حوزه های علم و فناوری بطور سالانه مورد شناسایی و تشویق قرار دهند و طی آن داشته های جهان اسلام از بعد علمی و فناوری به رخ بشریت کشیده شود.
وی عنوان کرد: برگزاری این رویداد هم برای مردم مسلمان در دنیا با اعتماد به نفس همراه خواهد بود و هم کل دنیا نسبت به جهان اسلام و دانشمندان برتر اسلام نگاه دیگری خواهد داشت.
نباتی نژاد گفت: این رویداد، یک جایزه علمی است لذا محتوای جلسه بسیار مهم است و مخاطب و مهمان ویژه باید از این دسته باشد.
نباتی نژاد عنوان کرد: در آسیب شناسی های مربوط به رویدادهای قبلی مشخص شده که متأسفانه اصفهان بیشتر جنبه اجرایی کار را برعهده داشته است، در صورتیکه باید در حین برگزاری برنامه هم نهایت استفاده از مهمانان ویژه صورت گیرد و همچنین نشست های بی واسطه بین چهره های علمی ایران و چهره های معتبر جهان اسلام پرداخته شود.
وی افزود: با برگزاری این رویداد در واقع یک نشست، گفتگو، انتقال تجربه، انتقال دیدگاه میان دانشمندان معتبر جهان اسلام با دانشمندانی که چه در اصفهان و چه در دانشگاه ها، اندیشکده ها و شرکت های دانش بنیان و در کل پهنای ایران مستقر هستند صورت می گیرد و طی آن این فرصت فراهم می شود که گفتگوهای غیررسمی و صمیمانه ای داشته باشند.
عضو شورای شهر اصفهان تصریح کرد: به عقیده اینجانب برگزاری این رویداد را باید یک فرصت طلایی و مغتنم برای اصفهان دانست و تا حد توان از این فرصت استفاده کرد.
جایزه مصطفی(ص) با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع به کار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.
پنجمین دوره رویداد جایزه مصطفی(ص) ششم تا دوازدهم مهر ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد.