شیراز-ایرنا-رییس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی لارستان با بیان اینکه ماهانه حدود ۵۰۰ تماس مزاحم تلفنی برای اورژانس این منطقه در جنوب فارس ثبت شده گفت: مزاحمت‌های تلفنی مشکلات زیادی را برای اورژانس و بیماران نیازمند خدمات درمانی به همراه داشته است.

به گزارش ایرنا ، محمدصباغی دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه مرکز اورژانس لارستان، چهار شهرستان خنج، اوز، جویم و لار با مجموع وسعت ۱۸ هزار کیلومتر مربع را تحت پوشش دارد، گفت: ۲۵ پایگاه با پراکندگی استاندارد در این منطقه وجود دارد که شامل ۲۰ پایگاه جاده‌ای، چهار پایگاه شهری و یک پایگاه هوایی می‌باشد و از لحاظ ناوگان آمبولانسی یکی از کاملترین ناوگان‌های کل کشور در این استان فعال است.

وی ادامه داد: اتوبوس‌آمبولانس، بالگرد، آمبولانس جاده‌ای و شهری برای همه انواع راه‌های موجود پیش‌بینی شده و پنج پایگاه جدید نیز در دست احداث است و امیدواریم با همت دولت و خیرین ساخته و برای خدمت رسانی به مردم منطقه به بهره‌برداری برسد.

صباغی همچنین به «واحد ارتباطات» مرکز اورژانس اشاره کرد و گفت: شما وقتی با تلفن ۱۱۵ تماس می‌گیرید، فردی که پاسخگوی شماست یک پرستار متخصص است و به عنوان تریاژگر شما را راهنمایی می‌کند، اما این به معنی اتلاف وقت نیست و پرستار در همان چند سوال اول با تشخیص اینکه بیمار نیاز به کمک اورژانسی دارد، دستور به ارسال آمبولانس را می‌دهد و اگر مکالمه ادامه پیدا کند، صرفا برای راهنمایی بیشتر بیمار است.

وی عنوان کرد که در سال گذشته از ۱۴ هزار و ۲۱۱ مصدوم با راهنمایی تلفنی و تریاژ به هشت هزار و ۳۶۳ مورد رسیده است و این موضوع در کنار کاهش شکایات نشان از اهمیت این راهنمایی و عملکرد خوب تریاژ اورژانس دارد.

صباغی البته به مشکلات موجود در پایگاه های اورژانس لارستان نیز پرداخت و با بیان افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی بیماران نسبت به بازه زمانی در سال گذشته، عنوان کرد: مزاحمت‌های تلفنی مشکلات زیادی را برای اورژانس به همراه داشته است. به گفته وی این مزاحمت‌ها اولا خط تلفن اورژانس را اشغال می‌کند و ثانیا باعث اختصاص آمبولانس به بیماری غیر از بیمار اصلی می‌شود. حتی در بعضی موارد آمبولانس نیز به محل اعزام می‌شود ولی می‌بیند هیچ خبری نیست! با وجود اینکه این مزاحمت‌ها کاهشی بوده ولی با این حال آمار آنها به صورت ماهانه به حدود ۵۰۰ مورد می رسد و این فاجعه است!

وی همچنین ضمن تشکر از خیرین برای اهدای تجهیزات به این مرکز، با اشاره به اینکه از سال ۹۶ به بعد به دلیل تحریم‌ها هیچ آمبولانسی به هیچ یک از پایگاه‌های اورژانس کشور اضافه نشده، اظهار کرد: در مرکز اورژانس لارستان ۲۷ آمبولانس داریم که غیر از ۹ آمبولانس بنز ۳۱۵ که در منطقه است، بقیه آنها بالای ۱۸ سال کار کرده و فرسوده است.

رئیس اورژانس لارستان به اقدامات آموزشی این مرکز اشاره کرد و افزود: واحد آموزش مرکز اورژانس لارستان در سال ۱۴۰۱، جزء سه واحد آموزش برتر کل کشور شده است، به عنوان نمونه‌ای از اقدامات این واحد، برگزاری کارگاه PHCLS است که مربوط به اقدامات احیای قلبی پیش‌بیمارستانی است که در سطح استان فارس برای اولین بار توسط واحد آموزش مرکز لار برگزار شد.