به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «ابراهیم هزارجریبی» با بیان این که برداشت وش پنبه در استان گلستان و به طور جزئی در استانهای اردبیل، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی آغاز شده است، از وزارت صمت خواست در زمان برداشت این محصول از مزارع داخلی، واردات پنبه را محدود و متناسب با نیاز صنایع ریسندگی انجام دهد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: همزمان با برداشت وش پنبه، واردات پنبه همچنان انجام میشود و ممکن است به تولید داخل لطمه وارد کند.
وی تصریحکرد: با انجام مکاتبات با وزارت صمت و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، چارهاندیشی درباره این مساله را خواستار شدهایم.
هزارجریبی، پنبه را جزو کالاهای اساسی و اولویتدار عنوان کرد و بیانداشت: سال گذشته به علت واردات بی رویه پنبه و مسایل بازرگانی برای پنبه تولید شده در کشور مشکلاتی ایجاد شد.
وی یادآور شد: به علت بروز مسایلی در بازرگانی پنبه در سال گذشته، خشکسالی و گرمای شدید، محدودیت آب و قطعی برق چاههای آب کشاورزی، امسال پیشبینی تولید پنبه کمتر از سال ۱۴۰۱ و برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای تولید وش پنبه در سال جاری ۳۳۰ هزار تن بود که با توجه به مسایل یاد شده برآورد میکنیم تولید به ۳۰۰ هزار تن برسد.
تولید سالیانه ۸۰ هزار تن پنبه در کشور
مجری طرح پنبه کشور، نیاز سالیانه صنایع ریسندگی کشور به پنبه را حدود ۱۵۰ هزار تن برآورد کرد و گفت: ۸۰ هزار تن پنبه در داخل تولید میشود و از این رو فقط به واردات ۷۰ هزار تن پنبه نیاز است.
وی درباره برداشت وش پنبه در استان گلستان نیز پیشبینی کرد: در این استان دستکم ۳۰ هزار تن وش پنبه تولید شود و از این میزان نزدیک به ۱۰ هزار تن پنبه در کارخانههای پنبه پاککنی بدست آید.
به گفته هزارجریبی، هر سال برداشت وش پنبه در استان گلستان از ابتدای شهریور آغاز میشد، اما امسال به دلیل گرما و خشکسالی، برداشت این محصول ۱۵ روز زودتر آغاز شده است.