تهران- ایرنا- سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر ضرورت تسریع برای تشکیل کارگروه اجرای طرح آب خاکستری در پروژه صنعت‌شهرها تاکید کرد.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «محمدمهدی حیدری» با اشاره به اینکه استفاده از تکنولوژی‌های نوین در ساخت و ساز اکنون در اولویت‌های اجرایی و تحقیقاتی وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، افزود: در زمینه انرژی مشکلاتی در مسیر هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین وجود دارد که با کمک و همیاری و تلاش متخصصان و صاحبان علم و تجربه برطرف خواهد شد.

سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: در حوزه صنعتی‌سازی تکلیفی مبنی بر افزایش وام داریم که با شاخص‌های مشخصی انجام می‌شود که با توجه به مبحث ۱۱ مقررات ملی ساختمان و همچنین کتاب فناوری‌های نوین ساخت و ساز صورت می‌گیرد که در قالب ۶ جدول اکنون به صورت نرم‌افزاری در استان‌های مختلف عملیاتی می‌شود و بر اساس آن که هم مبحث تسهیلات این پروژه مدیریت می‌شود و هم آماری از صنعتی‌سازی در کشور به دست می‌آید.

حیدری خاطر نشان کرد: همواره تلاش متخصصان مرکز بر این بوده است که سیستم‌های جدید و فناوری‌های نوین با کمترین مشکل به مردم پیشنهاد شود. بر آن هستیم که در حوزه صنعت شهرها و نهضت ملی مسکن، سیستم‌های فاضلاب بهینه‌ای را پیاده‌سازی کنیم.

وی توضیح داد: در خصوص آب خاکستری در مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان، مشکلی وجود ندارد. لیکن آب خاکستری به صورت اجبار قید نشده است و به صورت اختیاری است. در این راستا تشکیل کارگروهی متشکل از صاحب‌نظران و مسئولان این حوزه الزامی است و استفاده از تجارب موفق کشورهای پیشرو، بررسی مشکلات اجرایی در ساختمان‌های پایلوت که با اجرای طرح آب خاکستری ساخته شده‌اند و استفاده از فرصت ایجاد شده در زمان اجرایی شدن پروژه صنعت شهرها برای استفاده درست و بهینه از این طرح راهگشاست.

گفتنی است تشکیل کارگروه اجرایی مشخص، تشکیل جلسات مستمر، تهیه و ارایه لیست صنعت شهرها، ایجاد فرهنگ‌سازی در رابطه با اجرای طرح آب خاکستری در ساختمان‌ها در جهت صرفه‌جویی مصرف آب در بین عموم هموطنان و توجه به سند ملی آمایش سرزمین در خصوص ساخت صنعت شهرها از مهمترین مواردی بود که از سوی اعضای این جلسه تخصصی مورد تاکید قرار گرفت.

استفاده مجدد از آب خاکستری یکی از ایده‌هایی است که در ساخت و سازهای جدید مورد استقبال قرارگرفته است و در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب استفاده بهینه از آب مصرفی ساختمان، کاهش هزینه تامین منابع آب‌، استفاده در مصارفی چون آبیاری گیاهان در مناطق کم آبی و زمان خشکسالی کاهش مواد آلاینده در آبراه‌ها موثر است.

جلسه‌ای با حضور سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و نمایندگان وزارت نیرو، شرکت توانیر، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به دعوت دبیرخانه صنعتی‌سازی و فناوری‌های نوین این مرکز، برگزار شد.