به گزارش ایرنا از تارنمای اتحادیه اروپا، جوسپ بورل در این نشست که با حضور وزیر امور خارجه قطر برگزار شد، «بر ضرورت توقف اقدامات یکجانبه که راه حل تشکیل دو کشور فلسطین و «اسرائیل» را تضعیف می کند، تاکید کرد و از همه شرکت کنندگان خواست تا تروریسم را محکوم کنند.»
وی همچنین تداوم کمکهای مالی برای آنچه دولتسازی در فلسطین نامید و تضمین بودجه کافی برای حمایت از نهادهای بینالمللی، مانند آژانس امداد و اقدام برای کمک به آوراگان فلسطینی (آنروا) و برنامه جهانی غذا، که برای ادامه حمایت از ارائه خدمات ضروری به فلسطینی ها و آوارگان این کشور نیازمند کمکهای مالی هستند را خواستار شد.
بر اساس گزارش منتشر شده در تارنمای اتحادیه اروپا، شرکت کنندگان حاضر در جلسه درباره توقف چرخه خشونت و احیای روند سازش بحث و تبادل نظر کردند.
اتحادیه اروپا به طور کلی از جنایات رژیم صهیونیستی و کشتار وحشیانه مردم فلسطین چشمپوشی و به صدور بیانیههای انفعالی در سایه محکوم کردن اقدامات تلافیجویانه نیروهای مقاومت مبادرت میکند؛ اما شهرکسازیها و اشغالگریهای این رژیم را خلاف قوانین بینالمللی دانسته و طی چندین نوبت به آن اعتراض کرده است.
بورل تیرماه گذشته با صدور بیانیهای شدیداللحن اقدامات صهیونیستها در کرانه باختری را محکوم کرد و افزود: اتحادیه اروپا از همه طرفها میخواهد که برای پایان دادن به چرخه مرگبار خشونت و توقف اقدامات یکجانبهای که به تنشها دامن میزند، اقدامات فوری انجام دهند.
رژیم اشغالگر در سال ۱۹۶۷ شهر قدس و کرانه باختری رود اردن را اشغال کرد و اقدام به ساخت گستره شهرکهای یهودینشین در آن کرده است.
با وجود مخالفتهای جهانی با شهرکسازیهای غیرقانونی و اشغالگریهای رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهههای گذشته بیش از ۵۰ درصد کرانه باختری (از جمله بیت المقدس) را برای ساخت شهرکهای مسکونی و پایگاههای نظامی تصرف کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرکهای صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد. رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرکسازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.