به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد رضوانیفر» امروز (سه شنبه) در آیین بهرهبرداری از پروژههای عمرانی و آشکارساز گمرکات کشور اظهار داشت: در این کارنامه عملکردی میزان دریافت خدمات گمرکی، انجام تشریفات، زمان ترخیص و تعلل افراد در انجام رویههای گمرکی صادرات و واردات، شفافسازی میشود.
وی افزود: به سرانجام رساندن این اقدام گلایههایی را به همراه خواهد داشت، اما در راستای شفافسازی و جلوگیری از هرگونه رانت اجرای این موضوع اهمیت دارد تا رفتار ترخیص حرفه ای و عملیات گمرکی به درستی انجام شود.
کاهش زمان پاسخگویی سه دستگاه به کمتر از ۱۰ روز
رضوانیفر با بیان اینکه متوسط زمان پاسخگویی دستگاه ها مطابق برنامهریزیها در تابستان امسال کاهش پیدا کرده است، خاطرنشانکرد: سازمان ملی استاندارد از ۱۷ به ۱۱ روز، دامپزشکی از ۱۳ به ۶ روز، سازمان غذا و دارو از ۸.۵ به ۴.۳ روز و سازمان حفظ نباتات از ۵.۵ به ۲.۶ روز کاهش یافته است.
وی گفت: از چهار دستگاه همجوار اصلی، زمان پاسخگویی سه دستگاه به زیر ۱۰ روز رسیده است و این روند ادامه خواهد داشت تا به سقف هفت روز برسیم که عملکرد کنونی همکاری دستگاه های همجوار را نشان می دهد.
این مقام مسوول همچنین درباره پیشبینیپذیر کردن متغیرهای اقتصادی برای فعالان اقتصادی، تاکید کرد: رصد، کنترل، پیگیری و جلوگیری از بخشنامههای خلق الساعه در حوزه تجارت خارجی انجام شده است که سال گذشته ۱۷۸ عدد بوده اما امسال به ۱۰۳ مورد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه تعداد بخشنامه ها در شهریور سال گذشته ۴۳ عدد بود که در ماه مشابه امسال به هشت مورد کاهش یافته است، خاطرنشانکرد: اکنون روند ابلاغ بخشنامه ها بدون تشریفات اداری انجام نخواهد شد و قابلیت پیش بینی و امکان رانت را کاهش میدهد.
رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: سامانه گمرک هوشمند نیز به زودی آماده رونمایی میشود تا به عنوان یک مگاپروژه به سرانجام برسد و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی همچنین با بیان اینکه آشکارسازها شامل دو بخش کامیونی- کانتینری و چمدانی- پالتی میشود، گفت: در این زمینه بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان تمرکز کردیم و از سوی دیگر، برای بخش تعمیر نیز از توان قطعهسازی و تأمین و نگهداری تولیدکنندگان داخلی بهره مند شده ایم.