تربت‌حیدریه- ایرنا- آیین رونمایی از «زعفران کارت» برای بهره‌مندی زعفران‌کاران ایران از مزایای آن، به ابتکار یک شرکت دست‌اندرکار حوزه زعفران در شهرستان تربت‌حیدریه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران و انبار سپرده کالایی بورس زعفران تربت‌حیدریه (شرکت طلای سرخ) روز سه‌شنبه در آیین رونمایی از این کارت اعتباری گفت: از جمله دغدغه‌های زعفران‌کاران ایران، دریافت سپرده کالا (زعفران) در موعد مقرر و از حساب مشخص بود که این مشکل با همکاری بانک تجارت ایران برطرف شد.

سید احسان مصطفوی افزود: بر این اساس میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای هر کارت، ۲۰ میلیارد ریال است و شرایطی برای کشاورزان فراهم شده تا قادر باشند با این میزان، اعتبار خود را به لایه‌های بعدی نظیر خرید سم، بذر و دیگر نیازمندیها منتقل کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ هزار بهره‌بردار زعفران در باشگاه مشتریان شناسایی شده است، بیان کرد: این طرح دارای سه ضلع کشاورز، شرکت عامل و بانک است که بر اساس قاعده "برد برد" هر سه ضلع به نسبت مناسب سود حاصل را برده و لذا طرح دارای آینده‌ای درخشان و موفقیت آن تضمینی خواهد بود.
این کارآفرین بیان داشت: از جمله مزایای زعفران کارت‌، کاهش هزینه و در نتیجه قطع دست واسطه‌ها و دلالان و همچنین اطمینان کشاورز از برداشت مبلغ سپرده گذاری است.
مصطفوی افزود: البته این کارت تنها برای کشاورزانی صادر می‌شود که شرایط لازم را داشته‌ باشند و هویت شغلی آنها برای بانک محرز شده‌ باشد.
وی تصریح کرد: برای تحقق اثبات حقوقی نیاز به انجام و تایید مکاتباتی با جهاد کشاورزی و تعاون روستایی است تا فقط کشاورزان واقعی مجاز به ورود به این مثلث اعتباری باشند.

نایب رییس هیات مدیره بانک تجارت ایران نیز با بیان مزایای زعفران کارت گفت: بر اساس قراردادی که با شرکت طلای سرخ به امضا رسیده، چنانچه در سررسید موعد پرداخت به کشاورز موجودی شرکت کافی نباشد، بانک از منابع خودش، مبلغ یاد شده را به حساب کشاورز واریز می‌کند.
حمیدرضا شریفیان افزود: بر این اساس کشاورز قادر خواهد بود با تکیه بر این کارت علاوه بر پرداخت‌های حوزه کاری، به انجام دیگر مبادلات اقتصادی و تجاری نیز بپردازد.
وی بیان کرد: البته انجام سایر پرداخت‌ها از جمله امکانات خاصی است که بانک تجارت مازاد بر عقد قرارداد با شرکت طلای سرخ و در نتیجه فعال کردن سامانه "آسان خرید" به ظرفیت این کارت‌ها اضافه کرده‌ است.


از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی ۷۶ درصد به خراسان رضوی اختصاص دارد.
همچنین از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران این استان، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن به اراضی شهرستان تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
در منطقه تربت‌حیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، افزون بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران است، به عبارتی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
زعفران یکی از شاخص‌ترین محصولات شهرستان تربت حیدریه است که در ایران و جهان رتبه نخست را با میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۳۵ تن به خود اختصاص داده است.