تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ایجاد پنج‌هزار فرصت شغلی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایرنا از ایمیدرو، «محمدرضا موثقی‌نیا» در گفت‌وگویی از راه اندازی طر ح های فولادسازی سفیددشت، نی ریز، قائنات و نیز سرب و روی مهدی آباد تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: راه اندازی این طرح ها منجر به اشتغالزایی پنج‌هزار نفری در بخش معدن و صنایع معدنی خواهد شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: تا پایان ۱۴۰۱ بیش از ۲۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط ایمیدرو در بخش معدن و صنایع معدنی در کشور انجام شده است که این رقم قابل توجه است.

موثقی نیا تاکید کرد: در افق جدید ایمیدرو بیشتر تلاش بر این است که با استفاده از دانش و فناوری های روز بهره وری را افزایش داده و وابستگی به خارج از کشور کاهش یابد.

وی ادامه‌داد: یکی دیگر از رویکردهای افق جدید ایمیدرو، توسعه ساخت داخل است که اقدامات بسیار موثری را نیز در این راستا شروع شده است.

معاون وزیر صمت تاکید کرد: لازمه بهره وری و استفاده از فناوری، استفاده از دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش خصوصی است که ایمیدرو برنامه ریزی جامعی برای آن انجام داده است.

وی اضافه‌کرد: امروزه یکی از ابزار اکتشاف، ژئوفیزیک هوایی است که در گذشته وابستگی زیادی در این زمینه وجود داشت، اما در حال حاضر به تدریج شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی ما به رهایی از این وابستگی کمک می کنند.

تعریف ۷۵ هزار میلیارد تومان پروژه در مناطق کم برخوردار

موثقی نیا اظهار داشت: ایمیدرو در برنامه های خود به مناطق کم برخوردار توجه کرده است و در این راستا پروژه هایی را در این مناطق تعریف کرده که ارزش این پروژه ها افزون بر ۷۵ هزار میلیارد تومان است.

وی خاطرنشان کرد: در همین حال در دولت سیزدهم ۴۸ پروژه پیشران معدن و صنایع معدنی توسط رییس جمهور در کشور تعریف شده است که جزو اولویت های ایمیدرو است و منجر به شکوفایی این بخش خواهد شد.

صرفه جویی ارزی ۱.۷ میلیارد دلاری ناشی از بومی سازی

رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: ایمیدرو در اقدامات توسعه فناوری به دنبال بومی سازی بسیاری از محصولات است. ایجاد و فعال‌سازی سامانه جامع بومی سازی توسط ایمیدرو و انجمن ملی فولاد انجام شد که تاکنون بیش از ۲۶ هزار کالا در آن بارگذاری و بومی شده است.

وی تاکید کرد: حدود ۱.۷ میلیارد دلار در سه سال گذشته صرفه جویی ارزی ناشی از این سامانه انجام شده است. بنابراین برنامه ریزی جدی برای توسعه این سامانه صورت گرفته است.

موثقی نیا یادآور شد: یک موضوع مهم در بخش معدن و صنایع معدنی بحث انرژی است. نوسانات تامین و نیز نرخ انرژی طی سال های اخیر مشکلاتی را برای بخش معدن و صنایع معدنی به وجود آورد که در این راستا، تفاهم نامه ای بین وزارت صمت و وزات نیرو برای تامین ۱۰ هزار مگاوات برق امضا شد که تا پایان امسال نزدیک ۲ هزار مگاوات به مدار وارد خواهد شد. همچنین در ایمیدرو به دنبال این هستیم که با افزایش بهره وری میزان مصرف گاز را کاهش دهیم.

وی افزود: در حوزه کبالت، نیکل، مولیبدن و غیره کار اساسی در کشور انجام نشده است که زمینه ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاران وجود دارد. در این راستا نقشه راه عناصر حیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۱ تهیه شد و توسعه فعالیت های اجرایی ایمیدرو در حوزه اکتشاف و استحصال این مواد معدنی در برنامه سال جاری است.