بیرجند- ایرنا- مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: هزار و ۶۹۲ میلیارد ریال از مطالبات موسسات درمانی طرف قرارداد این اداره کل مربوط به نیمه نخست امسال پرداخت و تسویه شده است.

علی اربابی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:همچنین هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال از مطالبات ۶ ماه نخست سال۱۴۰۲ بخش دولتی دانشگاهی (دانشگاه‌ علوم پزشکی) و همچنین مبلغ ۱۳ میلیارد ریال مربوط به طرح نظام ارجاع شهری خراسان جنوبی نیز پرداخت و تسویه شده است.

وی با بیان اینکه حدود ۶۴ درصد جمعیت کل استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند اظهار کرد: بیش از ۴۹۰ هزار نفر در صندوق‌های مختلف بیمه‌ای این اداره کل تحت پوشش قرار دارند که حدود ۵۴ هزار نفر در صندوق بیمه ایرانیان، حدود ۳۴۳ هزار نفر در صندوق بیمه روستاییان و عشایر، ۶۸ هزار نفر در صندوق بیمه کارمندی و ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر در صندوق بیمه سایر اقشار زیر پوشش بیمه‌ای قرار دارند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: با توجه به حمایت‌ها و اقدامات جدید دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و سلامت عمومی و تلاش برای توزیع عادلانه امکانات این عرصه در کشور، حدود ۴۱ هزار نفر از بیمه‌شدگان زیر پوشش این اداره کل در دهک‌های درآمدی یک تا پنج به صورت کاملا رایگان و بدون پرداخت حق بیمه زیر پوشش قرار داشته و از خدمات سازمان بیمه سلامت ایران بهره می‌برند.

وی ادامه داد: همچنین دهک‌های ۶ تا ۹ که در پرداخت حق بیمه مشارکت می‌کنند نیز از تخفیف برخوردار شده و مبلغ پرداختی آن‌ها کاهش چشمگیری یافته است به گونه ای که مشمول ۵۰ تا ۸۰ درصد تخفیف حق سرانه بیمه شده‌اند و تنها دهک ۱۰ درآمدی مبلغ سرانه حق بیمه خود را به صورت کامل پرداخت می‌کند.

اربابی اضافه کرد: براین اساس دهک ۶ باید سالانه مبلغ ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار ریال، دهک هفت مبلغ چهار میلیون و ۳۰۵ هزار ریال، دهک هشت مبلغ پنج میلیون و ۷۴۰هزار ریال، دهک ۹ مبلغ هفت میلیون و ۱۷۶هزار ریال و دهک ۱۰ مبلغ ۱۴ میلیون و ۳۵۲ هزار ریال بابت سرانه حق بیمه خود پرداخت کند.

وی خاطر نشان کرد: بیمه شدگان بیمه سلامت و همه افراد فاقد پوشش بیمه پایه درمان می‌توانند برای بهره مند شدن از خدمات فراگیر بیمه سلامت از طریق سامانه شهروندی بیمه سلامت اقدام کنند و همچنین با استفاده از کد دستوری #۱۶۶۶* از وضعیت بیمه پایه درمان خود مطلع شوند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: هر نوع تماس تلفنی یا مراجعه حضوری افراد، تحت‌ عنوان همکار یا نماینده این اداره کل و تقاضای وجه در قبال هر نوع خدمت بیمه‌ای و درمانی از جمله صدور یا تمدید کارت بیمه سلامت، کلاهبرداری است.

وی ادامه داد: طبق اطلاعات واصله اخیراً علاوه بر افزایش تماس‌های افراد سودجو با بیمه‌شدگان و بازنشستگان تحت پوشش این سازمان با موضوع درخواست واریز وجه برای صدور کارت بیمه سلامت یا کارت هوشمند درمان یا عناوین مشابه، در برخی شبکه‌های اجتماعی نیز این موضوعات در حال انتشار و بازنشر است.

اربابی تصریح کرد: با اجرای طرح ملی نسخه نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک و حذف دفترچه‌های کاغذی بیمه‌ها، قرار نیست کارت یا روش دیگری در ازای دریافت وجه از بیمه‌شدگان، جایگزین دفترچه‌های قدیمی شود و هرگونه ادعایی در این زمینه، غیرواقعی بوده و مورد تأیید سازمان بیمه سلامت ایران نیست.