کرمان - ایرنا - آیین معارفه سرپرست جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در حالی امروز (چهارشنبه) برگزار شد که چندوقت پیش در شهریورماه جاری نیز یکی از معاونان به عنوان سرپرست معرفی شده بود.

به گزارش ایرنا، پیش از ظهر امروز سعید شاهرخی درحالی به عنوان سرپرست جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان معرفی شد که ۱۲ شهریور نیز طی حکمی از سوی معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمدعلی کدوری که مسئولیت معاونت پشتیبانی این اداره کل را داشت نیز به سمت سرپرست این اداره کل منصوب شده بود.

مراسم معارفه سرپرست قبلی در ۱۲ شهریور بدون حضور مدیران استان یا مسئولان کشوری و به شکل داخلی، بدون دعوت از رسانه ها و با حضور همکاران این اداره کل برگزار شده بود.

درباره دلایل این رویداد که به معرفی ۲ سرپرست در فاصله زمانی کوتاه انجامید، مباحث متفاوتی بیان می شود که یکی از آنها معرفی سرپرست موقت تا تلاش برای شناسایی و هماهنگی به منظور معرفی فردی برای مدیرکلی بود؛ اما برخی نیز اختلاف نظرهای مدیریت استان با وزارتخانه را بر سر گزینه مدیرکلی میراث گمانه زنی می کنند؛ البته استاندار کرمان چندی پیش در پاسخ به خبرنگاران در یک نشست خبری در این زمینه گفته بود: «تقریبا کسی به ما در این خصوص تحمیل نشده است. این یک مورد را سعی کردیم برعکس عمل کنیم و اگر تحمیل شود نمی‌پذیریم. انتخاب نهایی مدیرکل دستگاه‌ها برعهده سازمان و وزارتخانه متبوع است. استاندار گزینه را معرفی می‌کند، سازمان تخصصی مصاحبه را انجام می‌دهد، اگر صلاحیت داشته باشد حکم را می‌زنند و مسئولیت هم با خودشان است. برای میراث‌فرهنگی هم ما پیشنهاد دادیم و سازمان بررسی می‌کند. برای مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی ما پیشنهاد می‌دهیم، وزارتخانه بررسی می‌کند و تایید نهایی را می‌دهد.»

آنطور که درباره شاهرخی سرپرست جدید این اداره کل گفته می شود اهل جیرفت در جنوب استان کرمان است که در وزارتخانه میراث فرهنگی در تهران مشغول به کار بوده است.

طی چندسال اخیر فریدون فعالی اهل استان گلستان، مدیرکل میراث فرهنگی استان بود که به‌تازگی به عنوان مشاور علی دارابی قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث منصوب شده است.

جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که برای مراسم معارفه امروز به کرمان سفر کرده بود در این آیین گفت: احداث مجتمع‌های خدمات رفاهی در اماکن گردشگری یکی از خدمات زیر ساختی است که در حال انجام قرار دارد که معضل نبود خدمات مناسب و سرویس بهداشتی در مناطق گردشگری را رفع خواهد کرد.

وی تصریح کرد: استان کرمان باید اعتبارات حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را جذب کند و باید با تدبیر و تلاش کارهای شاخص در استان حاج قاسم سلیمانی انجام دهید.

واحدی با بیان اینکه در انتصاب مدیران از افراد با انگیزه و با سابقه استفاده می‌کنیم.

سرپرست جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز در مراسم معارفه خود گفت: تعداد فراوان آثار ثبت جهانی در کرمان نشان می دهد که این استان در ترسیم تاریخ جهان نقش داشته است.

سعید شاهرخی

شاهرخی افزود: از کارهای موفق الگوبرداری خواهیم کرد و گردشگری پدیده‌ای هدفمند است که با گستردگی که دارد می تواند به همبستگی اجتماعی کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی بسیار برخوردار است و تنوع و گستردگی زیادی دارد و اتاق فکری را تشکیل خواهیم داد تا نواقص و معایب را شناسایی و در راستای رفع آنها گام برداریم.

به گزارش ایرنا علی بیگ زاده معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان نیز در این مراسم گفت: در حوزه میراث فرهنگی اعتبارات استانی رشد قابل توجهی در سال‌های اخیر داشته است و کمک خواهیم کرد که بهتر هم شود.

وی با ابراز رضایت از فعالیت های مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: حوزه مدیریتی استان با مدیرکل جدید میراث فرهنگی همکاری لازم را خواهد کرد.

در این آیین از زحمات پنج ساله فعالی مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان کرمان نیز تقدیر به عمل آمد.

استان کرمان تا اوایل هفته جاری هفت اثر تاریخی و طبیعی ثبت جهانی داشت که ۲ کاروانسرای آن نیز به ثبت جهانی رسید؛ روستای دارستان سیرجان نیز به واسطه تولید گلیم شیرکی پیچ به عنوان دهکده جهانی ثبت شده است.

ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان هشت اثر ثبت جهانی استان کرمان تاکنون بودند که اینک تعداد این آثار با ثبت جهانی کاروانسرای گنجعلی خان شهر کرمان و نیز کاروانسرای چاه کوران شهرستان راور به ۱۰ مورد رسیده است.