به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان روز چهارشنبه پس از کسب ریاست مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی(ACD) در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، طی سخنرانی در نشست وزرای خارجه این مجمع، آسیا را مهد تمدنها و فرهنگهای کهن دانسته و همکاریهای چند جانبه را ابزاری برای به فعلیت رساندن پتانسیلهای عظیم این قاره قلمداد کرد.
وی همچنین با بیان اینکه دو دهه قبل، مجمع گفت وگوی همکاری آسیا به عنوان یک چارچوب گفت وگوی درون آسیایی برای همکاری شکل گرفت اظهار داشت: همانگونه که در سند چشم انداز مجمع مصوب ۲۰۱۶ نیز اشاره شده است، مجمع می تواند نقش مهمی در ایجاد جامعه آسیایی ایفا کند.
عبداللهیان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مصمم است در دوره ریاست خود، در هماهنگی نزدیک با اعضا و دبیرخانه، مشارکت حداکثری در مجمع داشته باشد.
همچنین، وزیر امور خارجه میزبانی ایران در «نوزدهمین اجلاس وزرای مجمع گفت و گوی همکاری آسیا» را در اعلام کرد.
مشروح سخنرانی وزیر امور خارجه در مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای عبدالطیف رشید الزیانی، وزیر محترم امور خارجه بحرین،
وزرای محترم امور خارجه، دبیر کل محترم، خانمها و آقایان
امروز خرسندم که در نشست وزرای خارجه «مجمع گفت و گوی همکاری آسیا» شرکت کرده ام.
از پادشاهی بحرین بابت ریاست بر مجمع در دو سال گذشته و از دبیرکل محترم و تیم ایشان قدردانی میکنیم.
دو دهه قبل، مجمع گفت و گوی همکاری آسیا به عنوان یک چارچوب گفت و گوی درون آسیایی برای همکاری شکل گرفت. همانگونه که در سند چشم انداز مجمع مصوب ۲۰۱۶ نیز اشاره شده است، مجمع می تواند نقش مهمی در ایجاد جامعه آسیایی ایفا کند.
تردیدی نیست تمدنهای غنی و کهن آسیایی ما را قادر میسازند پارادایم جدیدی برای روابط بین الملل مبتنی بر عدالت، فراگیری، گفتگو، دوستی و چند جانبه گرایی را معرفی کنیم.
مجمع، منابع و پتانسیل های فراوان برای تحقق اهداف بلند خود در اختیار دارد.
جمهوری اسلامی ایران به اهمیت مجمع «گفت و گوی همکاری آسیا» برای قاره آسیا و کل جهان باور دارد. از این رو، همواره در فعالیتهای مجمع به طور فعال مشارکت داشته ایم. ایران ریاست روند منتهی به تصویب نقشه راه ۲۰۳۰ - ۲۰۲۱ مجمع گفت و گوی همکاری آسیا را بر عهده داشته است. این سند، موفقیت بزرگی بود که با مشارکت فعال اعضا و دبیرخانه حاصل شد.
امرزو بسیار خرسندم که مسئولیتهای خود را به عنوان رئیس جدید «مجمع گفت و گوی همکاری آسیا» عهده دار می شویم. جمهوری اسلامی ایران مصمم است در دوره ریاست خود، در هماهنگی نزدیک با اعضا و دبیرخانه، مشارکت حداکثری در مجمع داشته باشد. لازم است به صورت جمعی بر اجرای نقشه راه خصوصا فعالیتهای ذیل شش رکن همکاری آن، متمرکز شویم.
دبیر کل محترم اخیرا در خصوص برخی تدابیر و فعالیتهای پیش رو، در تهران با من و همکارانم رایزنیهایی داشتند. جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس، در خصوص راه های تقویت مجمع گفت و گوی همکاری آسیا با اعضا تبادل نظر مستمر خواهد داشت. به زودی اطلاعات بیشتری در خصوص برخی فعالیتهای پیشنهادی در دوره ریاست خود با اعضا به اشتراک گذاشته خواهد شد.
همکاران عزیز،
افتخار این را خواهم داشت که «میزبان شما در نوزدهمین اجلاس وزرای مجمع گفت و گوی همکاری آسیا» در تهران باشم. همچنین در نظر داریم به عنوان رئیس، حامی یا حامی مشترک برخی از رویدادها و فعالیتها در راستای اجرای نقشه راه و چشم انداز مجمع باشیم. بنابر رویه معمول در مجمع، "یک آسیای پیوسته تر و توانمندتر از طریق فناوریهای جدید و درحال ظهور" را به عنوان موضوع دوره ریاست خود برگزیده ایم. سند مفهومی این شعار به زودی و از طریق دبیرخانه میان اعضا توزیع خواهد شد.
در پایان، لازم است میزبانی عالی دولت کویت از «دبیرخانه مجمع گفت و گوی همکاری آسیا» را یادآور شوم. همکاران من اخیرا رایزنی با برخی مقامات کویتی در خصوص راه های تقویت بیشتر دبیرخانه را آغاز کرده اند.
از توجه شما سپاسگزارم.
به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در هجدهمین نشست وزرای امور خارجه مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به عنوان رییس جدید این مجمع انتخاب شد.
ریاست مجمع در دو سال گذشته برعهده بحرین بوده است. 35 کشور آسیایی عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا هستند که دو دهه پیش با شعار گفت وگو تاسیس شد. مقر این مجمع در کویت است.
مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی در سال ۲۰۰۱ با هدف ارتقای همگرایی بین کشورهای آسیایی، گسترش بازار تجاری و مالی، تبدیل آسیا به یک شریک توانمند برای تعامل با دیگر نقاط جهان و ارتقای نقش آسیا برای تاثیرگذاری در معادلات جهانی با عضویت ۱۲ کشور تشکیل شد.