"ابراهیم جلیلی" روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: دومین جشنواره ترشی و شوری سامن عصر امروز با حضور هنرمندان مطرح کشوری همراه با موسیقی سنتی، فروش محصولات، مسابقه و اهدای جوایز در مجموعه توریستی و گردشگری تپه مصلی این شهر به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر برگزار میشود.
وی افزود: سیزدهمین جشنواره شیرهپزی سنتی ملایر نیز ششم مهر امسال در درّه جوزان به همت فرمانداری، میراث فرهنگی، بخشداری مرکزی، دهیاری و شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر جشنواره خوشه برتر انگور در یازدهم مهرماه را از دیگر جشنوارههای پاییزی برشمرد و ادامه داد: روستای جوزان امسال میزبان دهمین دوره این جشنواره به همت شرکت تعاونی پیمان گستر و جهاد کشاورزی این شهرستان است.
به گفته جلیلی؛ دومین جشنواره گردو و بادام علیآباد دمق نیز با مساعدت بخشداری جوکار، دهیاری و شورای اسلامی و اهالی این روستا برگزار میشود.
وی با اشاره به فرا رسیدن پنج مهر روز جهانی جهانگردی، یادآور شد: به همین مناسبت از سوی وزارت میراث فرهنگی در ایران به نام هفته گردشگری نامگذاری شده و برنامههای مختلفی از پنجم تا یازدهم مهر در سراسر کشور برگزار میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: در این شهرستان نیز برنامههای متنوعی همچون بازدید رایگان از موزه تاریخ و فرهنگ و ارگ باستاتی نوشیجان، برگزاری ایستگاه نقاشی در موزه لطفعلیان، تور بازدید خبرنگاران از ظرفیتهای گردشگری و ودیدار با مسئولان پیشبینی شده است.
جلیلی ادامه داد: ملایر شهر جشنوارهها است و از ایام نوروز جشنوارههای متنوعی متناسب با ایام همچون "بازیهای بومی و محلی"، جشنواره آلبالو در فصل بهار و جشنواره مبل و منبت در تابستان برگزار میشود.
وی هدف برگزاری این جشنوارهها را معرفی ظرفیتهای مختلف گردشگری، فرهنگی، تاریخی، طبیعی، کشاورزی، صنایع دستی و سایر محصولات عنوان کرد و افزود: متناسب با این رویدادها ظرفیتهای مختلفی که در سطح این شهرستان وجود دارد، به کل کشور معرفی میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر یادآور شد: در استان همدان ۲ جشنواره در سامانه ثبت رویدادهای میراث فرهنگی به ثبت رسیده که یکی از آنها جشنواره شیرهپزی سنتی است که امسال سیزدهمین دوره است.
جلیلی ابراز امیدواری کرد: متناسب با برگزاری جشنوارههای مختلف، با همراهی و هماهنگی مردم ملایر، اصحاب رسانه و مسئولان کمک کنند تا بتوانیم داشتههای خود را به خوبی با شیوههای مختلف که یکی از آنها برگزاری رویدادها و جشنوارهها است، معرفی کنیم.
به گزارش ایرنا؛ تاکنون بیش از ۳۰۰ اثر و بنای تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده که بیش از ۲۴۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.