سمنان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: پنج گونه پستاندار در حیات وحش استان بر پایه بررسی‌های انجام شده در معرض خطر انقراض قرار دارند.

بهرامعلی ظاهری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گورخر ایرانی، یوزپلنگ ایرانی، پلنگ ایرانی، گربه شنی و گربه پالاس از جمله پستانداران حیات وحش استان سمنان در خطر انقراض هستند.

وی اضافه کرد: جانوران حیات وحش از لحاظ جمعیت به گونه‌های «درخطر انقراض» و گونه‌های «حمایت شده» و «نیازمند حمایت» دسته‌بندی می‌شوند و بر این اساس ۱۰ گونه پستاندار از جمله شوکا، آهو، روباه شنی، کاراکال و جبیر، گونه‌های حمایت‌شده محسوب می‌شوند.

به گفته وی، به پستانداران گونه علف‌خوار با جمعیت کمتر از ۵۰۰ راس «در خطر انقراض» و بالاتر از ۵۰۰ راس گونه «حمایت‌شده» گفته می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان اظهار کرد: گونه یوزپلنگ که در خطر انقراض قرار دارد، با تلاش‌های انجام شده، هم‌اکنون از جمعیت پویایی در طبیعت استان برخوردار است.

وی با بیان اینکه محیط زیست استان سمنان در زمینه‌های مختلف مانند زیست جانوری از گونه پستانداران و جاندارانِ در خطر انقراض، تنوع گیاهی و اقلیمی، تنوع قابل توجهی دارد، ادامه داد: بزرگترین پارک ملی خشکی ایران به نام «پارک ملی کویر» در استان سمنان قرار دارد.

دستاوردهای ملی و بین‌المللی سمنان در تکثیر گونه‌های در خطر

ظاهری خاطر نشان کرد: یک چهارم اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست مربوط به استان سمنان است و یک‌ششم تنوع زیستی کشور نیز در این استان وجود دارد.

وی با اشاره به فعالیت سایت تکثیر گونه‌های در معرض خطر مانند یوزپلنگ و گورخر در استان سمنان افزود: ارتقای پارک ملی توران شاهرود در شرق استان سمنان به منظور استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی پیگیری می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان بیان کرد: ۵۰ درصد گونه پستاندار و شماری از گونه‌های در خطر انقراض در حیات وحش استان سمنان زیست می کنند و این استان در زمینه تکثیر گونه‌های در خطر، دستاوردهای ملی و بین‌المللی خوبی داشت.

به گزارش ایرنا، پارک‌، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده، مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به شمار می‌رود و استان سمنان به جز اثر ملی و طبیعی، از تنوع زیستی دیگر مناطق چهارگانه برخوردار است.

مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲ و سه دهم میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است. ۲ و سه دهم میلیون هکتار مناطق حفاظت شده، ۲ پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان است و هم چنین استان سمنان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکار ممنوع دارد.

۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند و این نشان از اهمیت استان در زیستگاه حیات وحش و در مقابل علاقه شکارچیان به این استان است و اتخاذ راهبردهای هوشمندانه و افزایش مشارکت مردمی برای حفاظت از محیط زیست امری اجتناب‌ناپذیر است.