به گزارش ایرنا به نقل از تاس، کارتاپولوف پنجشنبه اظهار کرد: اکنون نوبت به [ارسال میراژ به اوکراین] رسیده است. این هواپیما قادر به انجام اقداماتی خاص است. اما میرژا در نبرد هوایی با جنگندههای مدرن ما هیچ شانسی ندارد. وضع برای اف-۱۶ نیز همین طور است.
وی افزود: میتوان خلبانها را برای به پرواز درآوردن این هواپیماها آموزش داد. اما مهمترین مساله ، آموزش پرسنل فنی است. اف-۱۶ یک هواپیمای پیچیده و تعمیر و نگهداری آن سخت است.
تارنمای فرانسوی «اینتلیجنس آنلاین» اخیرا گزارش داد که کییف و پاریس در آستانه توافق برای انتقال جنگندههای میراژ ۲۰۰۰ به اوکراین هستند.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین حدود سه هفته پیش گفت که در تماس تلفنی با همتای فرانسوی خود امانوئل مکرون «به توافقی بسیار مهم در مورد آموزش خلبانهایمان در فرانسه» دست یافت.
دانمارک و هلند از تصمیم خود برای آموزش خلبانهای اوکراینی برای استفاده از جنگندههای اف-۱۶ خبر دادهاند و ۹ کشور دیگر نیز در این برنامه مشارکت دارند. اما فرانسه چنین جنگندههایی ندارد و بجای آنها رافائل و نسل قبلی آن یعنی میراژ ۲۰۰۰ دارد.
وزارت خارجه فرانسه ماه گذشته اعلام کرد که حمایت نظامی از اوکراین را افزایش خواهد داد و قابلیتهای دفاع هوایی آن کشور را تقویت میکند.
اوکراین در ماههای گذشته بارها از غرب خواسته است تا جنگندههای اف-۱۶ را در اختیار این کشور قرار داده و خلبانهایش را آموزش دهد.
پیشتر ژنرال جیمز هکر فرمانده نیروهای هوایی آمریکا در اروپا و آفریقا گفته بود که آموزش اسکادران جنگندههای اف-۱۶ اوکراینی به پنج سال زمان نیاز دارد تا بتوانند در جنگ وارد عملیات شوند.
وی همچنین گفت که انتقال این جنگندهها به اوکراین تغییری بنیادین در مسیر جنگ به نفع کییف ایجاد نخواهد کرد.