به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایش آنچه بر پیشینیان گذشته است و تجسم تاریخ آنان، یکی از مهمترین وظایف موزهها و هدف از بازدید عمومی آن برای تامل بیشتر در فلسفه وجودی این گنجینههای فرهنگ و تمدن بشری و آشنایی بیشتر با تاریخ و فرهنگ جوامع مختلف است.
در این نمایشگاه، آثار باستانی کشف شده از دوره های عصرآهن، اشکانی، ساسانی و دوره اسلامی که پس ۲ مرحله کاووش در تپه تاریخی «قلاکتی» سرخرود کشف شد، درقالب نمایشگاه عکس درشهرستان آمل به نمایش عموم گذاشته شد.
از دیگر اشیای تاریخی کشف شده در تپه تاریخی قلاکتی سرخرود که در نمایشگاه عکس در مسیر باستان شناسی" شهرستان آمل به نمایش گذاشته شده است شامل کاسه های سفالی متعلق به قرون اولیه اسلامی (حدود قرن ۳ تا ۶ هجری قمری)، سفال لعابدار فیروزه ای متعلق به دوره میانه اسلامی، قاشق مسی و مهره گچی متعلق به دوران اسلامی، سکه مسی متعلق به دوران متاخر اسلامی و مجموعه سردوک سفالی ساده و لعابدار متعلق به دوران تاریخی و اسلامی، سنگ وزنه مسی متعلق به دوران تاریخی و نعل آهنی متعلق به دوران اسلامی است.
سرپرست هیأت باستانشناسی تپه قلاکتی سرخرود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هدف از برپایی این نمایشگاه و نمایش عکسهایی از آثار به دست آمده از ۲ کاوش درسایت باستانی وتاریخی " قلاکتی" سرخرود، بهره مندی علاقمندانی که شرایط حضور آنها درمحل سایت کاوش نیست، به نمایش درآمد.
میثم فلاح افزود: آثار به نمایش گذاشته شده دراین نمایشگاه، از روند ابتدایی وچگونگی کشفیات کاوش های باستانی شناسی دراین تپه تاریخی در قالب " نمایشگاه عکس در مسیرباستان شناسی" درآمل برپا شد.
وی ادامه داد: از شاخص ترین آثار می توان به مُهر سنگی با نقش جانوری متعلق به دوره ساسانی، مُهر سنگی با نقش خرگوش و پنج گل مهره با نقش های هندسی و طبیعی، گاو ورزا، قوچ، پرنده(مرغابی)، گوزن نشسته از دوره ساسانی که در دوره های متفاوت کاوش از این تپه کشف شده اشاره کرد که این آثار در معرض دید عموم قرار گرفته است.
سرپرست هیأت باستانشناسی تپه قلاکتی سرخرود با بیان اینکه برپایی نمایشگاه عکس از آثار کشف شده کاوش های باستان شناسی تاکنون درسطح مازندان بی سابقه بوده است، تصریح کرد: این اقدام ها باعث شناساندن تاریخ وهویت مردم مازندران وقدمت تاریخی سکونت دراین استان را نشان می دهد.
فلاح اضافه کرد: این نمایشگاه به مدت یک هفته صبح و عصر درمحل دائمی نمایشگاه های هنری استاد زرشناس در مجتمع فرهنگی هنری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان آمل برای بازدید علاقه مندان برپا است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تپه قِلاکتی در «گِل محله» سرخرود محمودآباد، نخستین سایت باستانی نزدیک به نوار ساحلی مازندران است که اولین کلنگ کاوش های علمی باستان شناسی بر روی آن انجام شده است.
این تپه که در فاصله چهار کیلومتری دریای خزر قرار دارد، با شماره ۳۰۷۴۳ در سال ۱۳۹۰ ثبت ملی شده و بیشاز یک دهه است که پژوهشهای باستان شناسی بر روی آن در حال انجام می باشد.
گمانهزنی فصل اول در تپه غربی بوده و کاوش در آن تا عمق حدود ۱۰ متری از سطح تپه ادامه یافت اما به دلیل وجود آب های زیرزمینی ادامۀ کاوش و جست و جو برای رسیدن به خاک بکر متوقف شد.
وی افزود:در تپه غربی قطعات سفال خاکستری ساده و بقایای معماری شامل بخشی از یک کف و آوار ساختمانی انباشته، شناسایی شده که متعلق به عصر آهن است.
همچنین کاوش نخست تعدادی گِل مُهر مزیّن به نقوش جانوری و هندسی و کتیبهای به خط پهلوی ساسانی نیزبه دست آمد که در شمار مهم ترین یافتهها این محوطه محسوب میشوند.
مرحله دوم کاوش در تپه شرقی قلاکتی صورت گرفت که کشف مُهر سنگی با نقش جانوری خرگوش که نماد بانو و جنس مونث در دوره ساسانی بوده است و پیدا شدن چهار مرحله معماری برجا با مصالح آجر و خشت مرتبط با دوره تاریخی اشکانی – ساسانی و سفالهای شاخص این دوره از جمله دستاوردهای این فصل کاوش بوده است.