به گزارش روز شنبه ایرنا، «سونگ جینگ وو» معاون رئیس جمهوری چین گفت: درج منشاء جغرافیایی در محصولاتی صادراتی به اروپا سبب گسترش تجارت دو جانبه می شود.نشریه چینی گلوبال تایمز روز گذشته گزارش داد چین و اتحادیه اروپا توافق کردند که دامنه نشانه های جغرافیایی حفاظت شده (GI) را گسترش دهند که انتظار می رود بازار های دو طرف را برای تجارت دوجانبه فعال تر کند و شناخت متقابل محصولات با کیفیت را افزایش دهد.
«لیو کیبائو» رئیس انجمن چین و اتحادیه اروپا در نشست همکاری و توسعه چین-اتحادیه اروپا با عنوان شناسایی منشاء جغرافیایی، گفت: همکاری در شناسایی منشاء جغرافیایی نه تنها در ارتقای سطح کیفیت همکاری های اقتصادی و تجاری بین چین و اروپا اهمیت زیادی دارد بلکه در محافظت از فرهنگ سنتی «چینی-اروپایی» و محیط زیست نیز کاربرد دارد.
وی افزود: دو طرف از قدرت های سیاسی و اقتصادی بزرگی برخودار هستند که نقش کلیدی در صلح و توسعه جهانی ایفا می کنند
لیو خاطرنشان کرد: تعمیق همکاری های دوجانبه می تواند به گسترش رفاه جهان کمک بیشتری کند.
«جان کلارک» مدیریت امور بین الملل کمیسیون کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا گفت: چین و کشور های اروپا هر دو با چالش احیای مناطق روستایی از جمله درآمد پایین کشاورزان و عدم تمایل جوانان به این بخش، روبرو هستند
وی افزود: درج اطلاعات منشای جغرافیایی یکی از راه های همکاری بین دو طرف برای حل این مشکل است و اتحادیه اروپا می تواند از فناوری نویت چین از جمله هواپیماهای بدون سرنشین کشاورزی و نظارت بر تلفن همراه بیاموزد.
کلارک خاطرنشان کرد که در همکاری عملی کشاورزی و غذایی نباید اختلافات سیاسی را دخالت داد.
«برتی آهرن» نخست وزیر اسبق ایرلند گفت: ایرلند به عنوان کشوری کوچک، اقتصاد این کشور با ایجاد تجارت آزاد و حمایت از مالکیت معنوی توسعه یافته است.
وی با اشاره به اینکه تعرفه های گمرکی و محدویت کالا های صادراتی سبب آسیب به تجارت آزاد می شود، افزود: هر بار که محدودیت های کالا ها را کاهش داده بودیم سبب گسترش تجارت آزاد بوده ایم.