به گزارش شنبه شب ایرنا از "رویترز" گری پیترز، یک دموکرات از میشیگان، به خبرنگاران گفت: من در مورد وقایع جاری قره باغ بسیار نگران هستم، فکر میکنم باید شفافیت و نظارت وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: مردم از اتفاقات منطقه قره باغ "بسیار ترسیدهاند. "
روز گذشته اعضای شورای امنیت سازمان ملل در نشستی اضطراری خواستار برقراری صلح در قرهباغ و حفظ حقوق شهروندان در این منطقه شدند.
به گزارش ایرنا, کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه پنجشنبه شب در این جلسه گفت: در مورد تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تردیدی نیست. اما مهم است که مردم ارمنی قرهباغ همچنان بتوانند با احترام به حقوقشان به زندگی ادامه دهند.
لیندا توماس گرینفیلد نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نیز اظهار کرد: جمهوری آذربایجان این مسئولیت را دارد که تضمین کند نیروهایش از قوانین بینالمللی تبعیت میکنند.
وی تاکید کرد: جمهوری آذربایجان همچنین این تعهد بینالمللی را دارد که به حقوق بشر و آزادیهای بنیادین تمام افراد در سرزمینش احترام بگذارد.
دمیتری پولیانسکی معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت: آتشبس باید با تضمینهای روشن امنیتی و قابل اعتماد و احترام به حقوق مردم قره باغ همراه باشد.
وی اظهار کرد: ما باید نقشهراهی تدریجی برای ادغام مردم قرهباغ در نظم قانون اساسی جمهوری آذربایجان تدوین کنیم و تضمینهایی برای حقوق و امنیت آنها در نظر بگیریم.
این در حالی است که آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان هشدار دارد در صورتی که قدرتهای جهانی وارد عمل نشوند ممکن است که باکو به استفاده از زور علیه غیرنظامیان متوسل شود.
جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز ایروان را به انتشار اطلاعات غلط متهم کرد و گفت که باکو به انجام عملیات ضدتروریستی علیه نیروهای ایراون مبادرت کرده است.
جامعه بینالمللی قره باغ را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته است. باکو ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) عملیاتی را برای کنترل بر این منطقه انجام داد.