خبرگزاری اسپوتنیک عربی امروز (دوشنبه) به نقل از منابع محلی از شیوع ابتلا به مالاریا در شهر الفاشر در شمال دارفور در غرب سودان همزمان با کمبود شدید دارو در این منطقه خبر داد.
پایگاه خبری سودان تریبون نوشت: در اثر درگیری های نظامی میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان در منطقه دارفور، اغلب مراکز درمانی در شهر الفاشر از چرخه خدمت رسانی خارج شده و این شهر با خطر فروپاشی سیستم درمانی مواجه است.
به نوشته این پایگاه خبری، به عنوان نمونه، نیروی موسوم به پشتیبانی سریع، بیمارستان کودکان واقع در شرق این شهر را تصرف و آن را به پایگاه نظامی خود تبدیل کرده اند.
احمد محمد الدومه مدیرکل بهداشت ولایت شمال دارفور به این پایگاه خبری گفته است که شاهد افزایش بسیار زیاد تعداد مبتلایان به مالاریا در شهر الفاشر هستیم و این وزارتخانه تاکنون ۱۳ هزار نفر از این بیماران را شناسایی و ثبت کرده است.
این مسوول به کمبود شدید داروهای مربوط به مالاریا و سایر داروهای اورژانسی، ناچیز بودن کمک های سازمان های ذیربط بین المللی برای مواجهه با بیمارهای واگیردار و نیز عدم پرداخت حقوق به کارکنان بعنوان عواملی برای تشدید وخامت اوضاع بهداشتی در این منطقه اشاره کرده است.
وی گفته که وزارت بهداشت سودان طرحی برای مبارزه با مالاریا و اپیدمی های دیگر با حمایت دولت محلی و برخی سازمانهای بینالمللی تهیه کرده است، اما توقف کار بانکها باعث شده که سازمانهای ذیربط نتوانند به تعهدات مالی خود برای حمایت از بخش بهداشت در این منطقه عمل کنند.
مالاریا یک بیماری عفونی است که باعث پیدایش موجودی انگلی به نام پلاسمودیوم می شود که توسط پشه ها منتقل می شود و این انگل به گلبول های قرمز بدن نفوذ می کند.
سازمان ملل اعلام کرده که ۸۰ درصد از مراکز بهداشتی در سودان به دلیل قرار گرفتن در معرض بمباران، تخلیه اجباری شده و به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی فعالیت خود را متوقف کردهاند.
به گزارش ایرنا، درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش به فرماندهی ژنرال عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی ژنرال محمد حمدان دقلو (معروف به حمیدتی)، بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتوگوها ثمری نداشته است.
تاکنون چندین بار در سودان با وساطت بینالمللی آتشبس اعلام شده، اما طرفهای درگیر به طور مداوم آن را نقض کردهاند.
مناطق مختلف سودان در جریان درگیری ها می باشند، اما درگیری ها بیشتر در خارطوم متمرکز شده و در ماههای اخیر ادامه دارد و موجب آوارگی صدها هزار نفر از خانه و کاشانه شان شده است؛ در اثر این درگیری ها همچنین صدها غیرنظامی کشته و هزاران نفر دیگر نیز زخمی شدهاند. یونیسف نیز اخیرا اعلام کرد که ۱۴ میلیون کودک سودانی نیازمند کمک های انسانی فوری هستند.