به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا صادقی روز دوشنبه به خبرنگاران افزود: سمنان سومین استان دارای کمترین ضریب جینی کشور در سال ۱۴۰۱ معرفی شد.
وی یادآور شد: ضریب جینی یکی از معیارهای تعیین فاصله طبقاتی و نشاندهنده نابرابری درآمد یا ثروت در کشور است و عددی بین صفر و یک را شامل می شود.
صادقی گفت: ضریب جینی صفر نشانگر برابری کامل و ضریب جینی یک بیانگر حداکثر نابرابری درآمد و ثروت است که بر اساس اعلام معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور، میزان این عدد در مناطق شهری استان سمنان برابر با ۰.۲۸۸۲ و در مناطق روستایی نیز ۰.۳۴۰۸ می باشد.
صادقی در تشریح این ضریب بیان کرد: تحلیل و ارزیابی ضریب جینی در استان سمنان نشان می دهد که این استان در مناطق شهری، سومین استان کشور است که کمترین شکاف و فاصله طبقاتی را داراست و این امر نقش قابل توجهی را در برابری و عدالت طبقاتی و رفع تبعیض اقتصادی و معیشتی ایفا می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: بر اساس تاکید استاندار و لزوم ثروت آفرینی و توجه بیستر به روستاها ، تلاش خواهد شد تا با برنامه ریزی و ارائه راهکارهای اجرایی، این ضریب در مناطق روستایی نیز کاهش یابد و شاهد عدالت طبقاتی و برابری معیشتی در تمامی مناطق استان سمنان باشیم.
موفقیتهای اقتصادی استان سمنان در دولت سیزدهم
پیش از این نیز استانداری سمنان اعلام کرده بود که ١٠٠ درصد اعتبارات ملی و استانی با تلاش دستگاههای اجرایی جذب شد و این استان اعتبار جذبنشده ندارد. اعتبارات تخصیصی سال مالی ۱۴۰۱ این استان جذب و برای اجرای برنامه ها و تکمیل طرح های نیمهتمام هزینه شد.
از محل اعتبارات سال مالی ۱۴۰۱ برای استان سمنان در مجموع ٢١ هزار و ٣۵٠ میلیارد ریال اعتبار از سر فصل های ملی و استانی مصوب شده بود که با تلاش های انجام شده ۱۰۰ درصد این اعتبارات جذب و بهمنظور اجرای برنامه ها و تکمیل طرح های مختلف هزینه شد.
حداکثر مهلت جذب اعتبارات تخصیصی سال ۱۴۰۱ تا ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۲، قبل از پایان مهلت قانونی اعلام شده، اعتبار تخصیصی با تلاش تمام مدیران استان و جلسات مستمر به صورت ١٠٠ درصد جذب شد که از این میزان ۸۳ درصد نقد و ۱۷ درصد نیز بهصورت اسناد خزانه دولتی در استان سمنان هزینه شد.
دستیابی به جایگاه ایمن ترین استان کشور برای سرمایهگذاری، بازگشت ۱۲۷ واحد راکد صنعتی به چرخه تولید، کاهش نرخ بیکاری به پایین ترین میزان پس از ۱۸ سال و افزایش تعداد واحدهای دانشبنیان از ۷۰ به ۱۴۰ واحد، برخی از دستاوردهای استان سمنان در دولت سیزدهم است.
سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.