به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه مارکِتس اینسایدِر، اعضای جدید دعوتشده به بریکس عبارتاند از ایران، امارات متحده عربی، مصر، آرژانتین، عربستان سعودی و اتیوپی.
ایران که به شدت از سوی آمریکا تحریم شده است، از موضوع معامله با ارزهای غیر دلاری به شدت استقبال کرده است، در حالی که سایر کشورها، مواضع مختلفی در برابر جایگزینهای دلار اتخاذ کردهاند.
پیوستن صادرکنندگان بزرگ انرژی از جمله عربستان سعودی، ایران و امارات در فهرست اعضای بالقوه بریکس اهمیت زیادی دارد؛ زیرا انرژی، که معمولاً با دلار آمریکا دادوستد میشود، جزء اصلی اقتصاد جهانی است؛ بنابراین، هر حرکتی از سوی این صادرکنندگان انرژی برای تجارت با ارزهای غیردلاری ممکن است در اقتصاد کلان شتاب بیشتری بگیرد.
ایران که دچار تحریمهای زیاد و یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت است، از سالها پیش برای دلارزدایی تلاش میکند.
تهران در نشست ماه مه بریکس با ۱۱ کشور دیگر از جمله هند، روسیه و سریلانکا تلاش زیادی برای دلارزدایی انجام داد.
با توجه به اینکه ایران از سالها پیش دچار تحریم بوده است، از سال ۲۰۱۰ میلادی استفاده از یوان برای تسویهحسابهای تجاری را مدنظر قرار داده است و در سال ۲۰۱۲ میلادی، چین شروع به خرید نفت خام از ایران با استفاده از یوان کرد.
به گزارش فایننشال تریبون، که یک رسانه انگلیسیزبان ایرانی است، در ماه فوریه (بهمن، اسفند)، تهران و پکن درباره افزایش استفاده از یوان و ریال ایران برای تجارت دوجانبه گفتوگو کردند.
به گزارش الجزیره، ایران در ماه فوریه با سامانه پرداخت روسیه، سامانه انتقال پیامهای مالی، مرتبط شد.
بر اساس برخی گزارشها در ماه مه (اردیبهشت، خرداد) گزارش داد، تهران از هند خواسته است تا تجارت دوجانبه را با ارزهای محلی به ویژه به ریال ایران و روپیه هند انجام دهد.