علیرضا قاسمپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیتهای فعال شهرستان کرخه در بخش کشاورزی افزود: بهره گیری از ظرفیتهای کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی به منظور گره گشایی از مشکل بیکاری در کرخه در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: ایجاد تعاونیهای گلخانهای، فعال سازی واحدهای برنج کوبی با دستگاههای پیشرفته و ایجاد سردخانه ۳۰ هزار تنی برای نگهداری محصولات غذایی و کشاورزی از جمله اقدامها برای ایجاد اشتغال و عمق بخشی به ظرفیتهای کشاورزی این شهرستان است که در این مسیر گامهای خوبی برداشته شده است.
وی کرخه را شهرستانی تازه تاسیس با ظرفیتهای غنی کشاورزی دانست و ادامه داد: آمار بیکاری رسمی این شهرستان بر اساس اعلام مرکز کاریابی نویدکار که ذیل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرخه فعالیت میکند، ۶۰۰ نفر است.
قاسمپور تصریح کرد: شاخص اصلی آمار رسمی بیکاری میزان ثبت نام جویندگان شغل در مراکز کاریابی است لذا با توجه به اینکه شهرستان کرخه تنها دارای یک مرکز کاریابی است آمارهای موجود دقیق نیستند و آمار بیکاری واقعی بیش از این تعداد است.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرخه ادامه داد: چهار شرکت بزرگ در کرخه وجود دارد که بهبود شرایط اقتصادی و افزایش ظرفیت تولید این شرکتها طی ماههای اخیر نقش مهمی در افزایش اشتغال در این شهرستان داشته است.
وی اظهار کرد: شرکت میان آب امسال ۱۷۰ نیروی جدید طی ماههای اخیر جذب کرده است که نیروهای شاغل در این شرکت به بیش از ۶۷۰ نفر افزایش یافته که این مهم گام بلندی در اشتغال منطقه بوده است.
قاسمپور تصریح کرد: شرکت تخته فشرده پاک چوب نیز با بکارگیری نزدیک به ۲۶ نفر در سال جاری تعداد نیروهای شاغل خود را به بیش از ۶۳۰ نفر افزایش داد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرخه افزود: شرکت آریاک کیمیای خوانسار از دیگر شرکتهای فعال در کرخه است که اجرای گام دوم توسعه این شرکت در ماههای اخیر آغاز شده است و با بهره برداری از این طرح ۷۰ فرصت اشتغال جدید در این شهرستان ایجاد میشود.
وی شرکت آجر توکل را یکی دیگر از شرکتهای فعال در این شهرستان دانست و افزود: این شرکت نیز در نظر دارد که طرح توسعه ای خود را اجرا کند که توسعه کارگاه این واحدصنعتی بخشی از فرصتهای اشتغال در این شهرستان را فراهم میکند.
قاسمپور گفت: سهم امسال شهرستان کرخه از تسهیلات اشتغال خانگی ۳۴ میلیارد ریال است که تاکنون پروندههای متعددی برای دریافت وام به ارزش ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به بانک معرفی شده که این تسهیلات در حال پرداخت به متقاضیان است.
وی با بیان اینکه کرخه از جمله شهرستانهای پیشگام در بخش اشتغال و تولید در کشور است، افزود: کرخه به دلیل نزدیکی به مرز عراق و داشتن ظرفیتهای متعدد کشاورزی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیل چرخه تولید در بخش کشاورزی از جمله ایجاد کارخانه رب گوجه، بسته بندی خرما، انبار و صادرات محصولات صیفی جات بستر لازم برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی را دارد.
شهرستان کرخه یکی از شهرستانهای استان خوزستان و مرکز این شهرستان، شهر الوان است. این شهرستان در آذرماه ۱۳۹۹ از شهرستان شوش جدا و مستقل شد.
شهرستان کرخه دارای ۲ بخش مرکزی و شاوور،۲ شهر الوان و شاوور و حدود ۱۰۰ روستا و دارای حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.