به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، جمیله علم الهدی همسر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در مصاحبه با رسانه آمریکایی نیوزویک در خصوص اتهامات غرب علیه ایران مبنی بر نبود آزادی برای زنان و نیاز به داشتن حقوق بیشتر برای آنها در داخل ایران گفت: غرب اطلاعات کافی در مورد ایران ندارد. علت این سوءتفاهم نیز نداشتن اطلاعات کافی است. آنها به عمق گسترده روابط بین زنان و مردان ایران نپرداخته اند به همین دلیل است که آنها زنان را با دید غربی می نگرند. روایت غرب در مورد زنان در ایران، موضوعی بسیار سیاسی است.
وی همچنین در مورد وضعیت حقوق زنان در بسیاری از کشورهای غربی اظهار داشت: بیشتر زنان در غرب احساس تنهایی می کنند. این امر به این دلیل است که زنان در غرب از سوی خانواده و ازدواجشان کمتر مورد حمایت قرار می گیرند. زنان به دلیل احساسات بسیار قوی باید احترام زیادی دریافت کنند. اما در غرب، آنها کارهای زیادی برای انجام دادن دارند و باید به اندازه یک مرد کار انجام دهند تا بتوانند حداقل استانداردهای زندگی را داشته باشند. این تفاوت چشمگیر زنان در غرب و زنان در ایران است. در ایران، زنان روابط خانوادگی بسیار نزدیکی دارند.
آزادی زنان در انتخاب شاغل بودن به عنوان یکی از وجوه جامعه ایرانی تبیین شد
سید عبدالرسول علم الهدی استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دکتری سیاست گذاری فرهنگی درباره مصاحبه جمیله علمالهدی همسر رییس جمهور با این رسانه آمریکایی پیرامون تصویر واقعی زن مسلمان ایرانی و وضعیت حقوق زنان ایرانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این مصاحبه یکی از وجوه جامعه ایرانی را به خوبی و دقیق بیان کرده و آن این است که در نسبت رابطه زن و مرد ایرانی، هیچ وجه اجباری برای زنان جهت کارکردن و نان آوری برای خانواده وجود ندارد.
وی افزود: دومین نکته این است که اگر زن دغدغه امنیت خود و خانواده، تامین معیشت و مسکن را نداشته باشد، آن زمان فکر و روح او برای انسان پروری، مادری کردن و ایفای نقش هایی که دوست دارد، آزاد می شود.
علم الهدی با بیان اینکه مصاحبه خانم علمالهدی مصاحبه ای منطقی و مطالبی که مطرح کردند کاملا قابل قبول بود، ادامه داد: این مصاحبه واقعیت دیگری از جامعه ایرانی را مطرح می کند مبنی بر اینکه زنان در این جامعه آزادی بیشتری نسبت به زنان در جامعه غربی دارند و همچنین اینکه نسبت رابطه زنان و مردان را به خوبی تبیین می کند.
در جامعه ایرانی به نسبت رابطه زن و مرد توجه میشود
استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع) در این خصوص توضیح داد: در شاخص های جامعه شناسی در مساله تشکیل خانواده، اراده مرد را برای ازدواج درنظرمیگیرند و برای فرزندآوری، اراده زن درنظرگرفته می شود. هر دو شاخص اراده مرد برای تشکیل خانواده و اراده زن برای فرزندآوری تقریبا در جامعه ما مطلوب است.
وی گفت: در جامعه ایرانی به نسبت رابطه زن و مرد توجه می شود؛ این نسبت در تاریخ ایران در ادوار مختلف قابل مشاهده است. بر اساس رابطه بین زنان و مردان ایرانی، مسوولیت خانواده با مرد است که شامل سه بعد امنیت خانواده و زن، معیشت زن و خانواده و تامین محل سکونت زن و خانواده است که آموزه های دینی ما هم آن را تایید می کند.
استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار داشت: حال این سوال مطرح می شود که بر اساس مسوولیتی که مرد در جامعه ایرانی دارد آیا او از زن تقاضای کارکردن، نان آوری و تامین معیشت برای خانواده خود دارد؟ آیا اشتغال زنان در ایران از باب اجبار مردان است؟ یعنی مرد زن را به کار کردن مجبور می کند؟ البته ممکن است در مواردی اینگونه باشد که اگر هم چنین اتفاقی بیفتد، در جامعه ایرانی تقبیح شده است.
علم الهدی یادآور شد: آزادی زن در جامعه ایرانی را در پذیرش آنها در دوره های تحصیلات عالی می توانیم ببینیم. چرا قبول شدگان زنان در دوره های تحصیلات عالیه بیشتر از مردان است؟ باید گفت برای این است که وقت بیشتری برای درس خواندن نسبت به آقایان دارند و این یکی از نتایج آزادی زن در جامعه ایرانی است.