به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، زاخارووا دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: تهدید مستقیم ازسرگیری پاکسازی نژادی که پیشتر توسط رادیکالهای آلبانیتبار کوزوو انجام شده بود.
وی افزود: تردیدی نیست که خونریزی روز یکشنبه نتیجه مستقیم اقدام آلبین کورتی به اصطلاح نخست وزیر (کوزوو) برای ایجاد مناقشه و پاکسازی منطقه از صربهاست.
دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز دوشنبه گفت: شرایط در کوزوو به صورت بالقوه خطرناک است. در رابطه با کوزوو، رویکرد جانبدارانه سنتی نسبت به صربها را شاهد هستیم.
بر اساس گزارشها، افراد مسلح صرب تبار با خودروهای زرهی روز یکشنبه به یک روستا در شمال کوزوو یورش بردند و با پلیس این کشور درگیر شدند.
به گفته مقامهای صربستان و کوزوو یک افسر پلیس و سه مهاجم در این درگیری کشته شدند.
مقامات پریشتینا، قتل افسر پلیس را یک اقدام تروریستی خوانده و بلگراد را به سازماندهی این جنایت متهم کردند.
نخستوزیر کوزوو گفت: جنایت ها سازمان یافته با حمایت مالی و لجستیکی مقامات بلگراد به کشور ما حمله میکنند.
ویوسا عثمانی رئیس جمهوری کوزوو نیز اظهار کرد: این، یک حمله به کوزوو است. این حملات، قدرت بیثباتکننده باندهای جنایتکار سازماندهی شده توسط صربستان را ثابت میکند که برای مدت طولانی به بیثبات کردن کوزوو و منطقه ادامه دادهاند.
روسیه، کوزوو را که عمدتا جمعیت آلبانیایی دارد به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمیشناسد و به صورت سنتی از صربستان حمایت میکند. مسکو با این کشور اروپایی روابط فرهنگی و مذهبی نزدیکی دارد. صربستان نیز استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته است.
آلبانیاییها اکثریت قریب به اتفاق جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری کوزوو را که استان سابق صربستان بوده ، تشکیل میدهند. اما حدود ۵۰ هزار صرب در شمال این کشور هرگز اعلامیه استقلال کوزوو در سال ۲۰۰۸ را نپذیرفته و هنوز بلگراد را پایتخت خود میدانند.