همدان- ایرنا- -ملی‌پوش سابق و قهرمان کشتی آزاد جام‌جهانی ۲۰۱۲ باکو گفت: نقد بر عملکرد آزادکاران در مسابقات جهانی صربستان هر چند وارد است اما روی ناخوش کشتی به ملی پوشان نشان داده شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان روزهای ۲۵ تا ۲۸ شهریورماه در شهر بلگراد صربستان برگزار شد و در پایان تیم ایران با کسب یک طلا، ۲ نقره و یک برنز به عنوان نایب قهرمانی دست یافت.

برای تیم ایران در این مسابقات امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم و حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره و محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.

تیم ملی کشتی آزاد ایران همواره در مسابقات جهانی جزو مدعیان بوده و تا سال ۲۰۱۴ پنج بار در سال‌های ۱۹۶۱، ۱۹۶۵، ۱۹۹۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۳ بر سکوی قهرمانی جهان ایستاده است.

همچنین تیم ایران پیش از این هشت بار عنوان نایب قهرمانی جهان را بدست آورده است و چهارده بار در مکان سوم قرار گرفته است.

محمدحسین سلطانی مربی تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان و دارنده مدال کشتی جام جهانی ۲۰۱۲ باکو در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به تحلیل اوزان کشتی گیران ایرانی حاضر در این مسابقات پرداخت.
مصاحبه با این پیشکسوت کشتی آزاد کشورمان را بخوانید:

تحلیل وزن ۵۷ کیلوگرم؟
سلطانی:
میلاد والی زاده در وزن ۵۷ کیلوگرم برای نخستین بار در ترکیب تیم بزرگسالان وارد میدان شد و معتقدم کم تجربگی باعث حذف او شد.

این کشتی گیر جوان پس از استراحت در دور اول، در دور دوم چهار بر یک رضوان کواکس از رومانی را شکست داد و سپس هشت بر چهار علی عباس رضازاده قهرمان اروپا از جمهوری آذربایجان را برد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد.

او در این دیدار ۱۲ بر ۲ مقابل زلیم خان آباکاروف قهرمان جهان از آلبانی مغلوب شد و با توجه به شکست حریفش در مرحله نیمه نهایی از دور رقابت‌ها کنار رفت.

هر چند بیشتر از این از میلاد والی زاده انتظار می‌رفت اما او نخستین حضورش را در این میدان مهم تجربه می‌کرد و در مجموع می‌توانست بهتر از این باشد.

و اما ۶۱ کیلوگرم؟
سلطانی:
رضا اطری در وزن ۶۱ کیلوگرم که مدال نقره جهان را داشت، پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه یک بر یک (اخطار ۳۰ ثانیه) مقابل کودای اوگاوا از ژاپن شکست خورد و با توجه به شکست این حریف ژاپنی مقابل کشتی‌گیر آمریکایی، نماینده کشورمان از دور رقابت‌ها کنار رفت.

معتقدم اطری با توجه به تجارب قبلی، باید بهتر از این کشتی می‌گرفت و حذف او غیر قابل انتظار بود اما درس خوبی برای رقابت‌های آینده است.

رحمان در ۶۵ کیلوگرم همیشگی نبود؟
سلطانی:
در وزن ۶۵ کیلوگرم رحمان عموزاد خلیلی باتوجه به طلای سال قبل که خیلی هم ارزشمند بود و نامدارانی همچون باجرانگ هندی را شکست داد، اما روش مبارزه او برای مربیان جهان شناخته شده بود و به نظرم خیلی خوب این کشتی گیر را آنالیز کرده بودند.

کشتی مثل سکه دو رو است و باخت‌های او باعث شد حتی به نشان برنز هم نرسد و با عنوان پنجمی مسابقات را به پایان برد.

رحمان کشتی گیر جنگنده و جسور است و باید با شناخت بهتر نسبت به حریفان راهی میدان شود.

یزدانی حقش طلا نبود؟
سلطانی:
امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم به نشان نقره رسید و نایب قهرمان جهان شد اما احساسم این بود که در فینال به این مدال قانع شده بود.

یزدانی مسابقات خوبی تا قبل از فینال گرفت اما در دیدار نهایی مقابل زاین رترفورد دارنده مدال نقره جهان می‌توانست بهتر ظاهر شود و توان شکست این کشتی گیر آمریکایی را هم داشت.

زور امامی به ۷۴ تایی‌ها نرسید؟
سلطانی:
یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی گیر قابل و توانمندی است اما باید بیشتر تلاش کند. او در دور دوم مقابل زائوربک سیداکوف قهرمان المپیک و جهان از روسیه ۶ بر صفر شکست داد تا نشان دهد که با حریفان قدرتمند این وزن فاصله دارد چرا که در شانس مجدد هم برابر ختیگ تسابولوف دارنده مدال نقره و برنز جهان مغلوب شد.

نخودی با یک باخت از فینال بازماند
سلطانی:
در وزن ۷۹ کیلوگرم این مسابقات محمد نخودی با سابقه کسب مدال نقره جهان توانست به نشان برنز دست یابد و به هر حال سهمیه المپیک را گرفت و این فرصت را دارد تا برای رسیدن به مدال در این رویداد مهم بیشتر تلاش کند.

او در یک چهارم نهایی مقابل احمد عثمان‌اف از روسیه شکست خورد تا با همین باخت به گروه بازنده‌ها برود و البته در آنجا موفق بود.

یزدانی را چطور ارزیابی کردید؟
سلطانی:
حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم سرمایه ملی ما به شمار می‌رود و رسیدن به ۹ نشان جهانی و المپیک نشان از توانایی بالای او دارد.

متاسفانه برخی که مقام استانی هم ندارند در مورد این کشتی گیر نظر می‌دهند و واقعا اظهارنظر این افراد از یزدانی بی‌مورد است.

متاسفانه برخی که مقام استانی هم ندارند در مورد این کشتی گیر نظر می‌دهند و واقعا اظهارنظر این افراد از یزدانی بی‌مورد است.مسابقه او با دیوید تیلور قهرمان جهان و المپیک از آمریکا رقابتی نزدیک بود و قضاوت داور هم در تغییر جریان مبارزه نقش داشت.

این افتخار است که تیلور می‌گوید مبارزه با حسن یزدانی باعث رشد او شده است را باید دقت کنیم.

یزدانی نیاز به حمایت همه جانبه دارد تا بتواند با روحیه و آمادگی بهتری مقابل تیلور در مبارزات آینده به میدان برود و بازهم بتواند دل مردم را با کشتی‌های ناب و پهلوانی خود شاد کند.

در ۹۲ کیلوگرم جای خالی قاسم پور احساس شد؟
سلطانی:
در وزن ۹۲ کیلوگرم، امیرعلی آذرپیرا پس از آسیب دیدگی کامران قاسم پور این فرصت را پیدا کرد که راهی مسابقات جهانی شود اما در حد واندازه خودش نبود.

آذرپیرا در دور نخست ۱۱ بر صفر مقابل وومین جانگ از کره‌جنوبی به پیروزی رسید و در دور بعد ۱۲ بر ۹ مغلوب زاهید والنسیا از آمریکا شد و با توجه به شکست این کشتی‌گیر در دور بعد، آذرپیرا حذف شد.

جای خالی کامران قاسم پور به واقع احساس شد و در نهایت بدشانسی این فرصت را از دست داد ضمن اینکه آذرپیرا در قواره خودش هم ظاهر نشد.

جای خالی کامران قاسم پور به واقع احساس شد و در نهایت بدشانسی این فرصت را از دست داد ضمن اینکه آذرپیرا در قواره خودش هم ظاهر نشد.

عملکرد گلیج را چطور ارزیابی کردید؟
سلطانی:
مجتبی گلیج در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه چهار بر چهار و ضربه فنی مغلوب عبدالرشید سعدالله‌یف قهرمان جهان و المپیک از روسیه شد وبه نظرم کمی باتجربه‌تر عمل می‌کرد، این آزادکار روس را برده بود.

شکست عبدالرشید سعداله‌یف مقابل احمد تاج‌الدین‌اف روسی الاصل بحرین در نیمه نهایی باعث شد گلیج از دور رقابت‌ها کنار برود اما نکته مهم این بود که سعداله یف هشت سال قبل الگوی احمد تاج‌الدین‌اف بود و حتی این کشتی گیر با تانک روس عکس ‌های یادگاری گرفت تا پس از این مدت بتواند الگوی خود را شکست بدهد.
به نظرم تاج‌الدین‌اف روس را باید پدیده این مسابقات بدانیم و شیوه زندگی موفق او درسی برای کشتی گیران جوان ما باشد.

بازگشت زارع با مدال طلا حق او بود؟
سلطانی:
امیرحسین زارع در نیمه نهایی وزن ۱۲۵ کیلوگرم چهار بر صفر از سد طاها آکگول قهرمان المپیک و جهان از ترکیه گذشت و با جبران شکست سال گذشته، راهی دیدار فینال شد . این نشان داد که زارع با برنامه هدفمند و انگیزه مضاعف گام به این رقابت‌ها گذاشته است.

او در دیدار پایانی با نتیجه ۱۱ بر صفر گنو پتریاشویلی قهرمان جهان و دارنده مدال نقره و برنز المپیک از گرجستان را از پیش رو برداشت و ضمن کسب سهمیه المپیک پاریس، مقتدرانه به مدال طلا دست یافت.

زارع در این وزن به حق واقعی خود رسید و امیدوارم در المپیک هم این عنوان شایسته تکرار شود.