به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا سیدحسینی روز سه شنبه در گردهمایی سراسری آغاز سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ افزود: کشت پاییزه در سیستان و بلوچستان با کشت محصولات خارج از فصل در اواخر شهریور شروع و بتدریج با کشت محصولات استراتژیک شامل دانههای روغنی، گندم و جو، گیاهان دارویی و سایر محصولات سبزی و صیفی ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: عمده سطح زیر کشت محصولات زراعی پاییزه در سیستان و بلوچستان شامل گندم، جو، یونجه، پیاز، کلزا، گوجهفرنگی، قصیل، شبدر و باقلاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از همه کشاورزان خواست با انجام کشت به موقع و رعایت زمان کشت هر محصول و تغذیه به موقع اراضی کشاورزی برای دستیابی به افزایش کمی وکیفی تولیدات اقدام کنند.
وی با اشاره به خطرپذیری شغل کشاورزی در موقع بروز حوادث غیرمترقبه و اهمیت تضمین سرمایه کشاورزان؛ به کشاورزان تاکید کرد نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.
حسینی با اشاره به اهمیت الگوی کشت افزود: با توجه به اینکه طرح اصلاح الگوی کشت موجب ارتقای بهرهوری آب کشاورزی و کاهش مصرف انرژی میشود و اجرای این طرح کمک زیادی به حل بحران خشکسالی و کمبود آب در بخش کشاورزی میکند این اقدام در اولویت این سازمان قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این طرح کاشت محصول نیازسنجی شده و محصولات آببر با توجه به نیاز استان و کشور تولید و بر اساس مقدار نیاز بازار کشت میشود و از طرفی محصولات استراتژیک از جمله غلات، دانههای روغنی و محصولات صنعتی در این طرح مورد تاکید است و رعایت الگوی کشت باید در تمام سطح اراضی انجام شود.
وی تاکید کرد: مشوقهایی در اجرای این طرح برای کشاورزان در نظر گرفته شده و ارائه تسهیلات برای خرید انواع ماشین آلات بخش کشاورزی، اختصاص یارانه به انواع کود و بذور برای کشاورزانی از جمله این مشوقها است.
حسینی تصریح کرد: با رعایت این الگو در سطح زمینهای کشاورزی، نه محصولی کم کشت خواهد شد و نه محصولی بیش از نیاز تولید میشود و در این صورت بازار نیز به خوبی کنترل خواهد شد.
وی گفت: استفاده از راهبرد تغییر الگوی کشت یکی از مهمترین این سیاستهاست که میتواند موجب حفظ حیات و پایداری کشاورزی سیستان و بلوچستان حتی در شرایط کم آبی باشد که تمرکز بر اجرای این راهبرد در اولویت برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: هر منطقهای با توجه به شرایط آب و هوایی و منابع آبی مستعد محصولات خاص است که این مهم در طرح الگوی کشت رعایت و جلوی هدر رفت آب گرفته میشود.