مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: طی یک سال گذشته ۳۳ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۶۳ کیلوگرم انواع آبزیان تازه و منجمد از این استان به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش ایرنا، مهدی تنگستانی روز سه شنبه در نشست پاسخگویی مدیران دستگاه های اجرایی استان بوشهر به رسانه ها اظهار کرد: این میزان صادرات آبزیان که به شکل عمده ماهی و میگو پرورشی بوده به کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه ، چین، کشورهای حوزه خلیج فارس، مالزی، ترکیه، تایوان، ارمنستان، بلاروس، تایلند ، کره جنوبی، بنگلادش، هنگ کنگ و آذربایجان بوده است.

وی افزود: یکی از افتخارات این دولت این است که خیلی از خدمات ارائه شده به روستاییان در زمینه دام و طیور به شکل رایگان انجام می دهد.

تنگستانی ادامه داد: یکی از این خدمات که تا حدودی برای روستاییان گرانقیمت است تزریق ۶ واکسن آبله، هاری، لمپی اسکین، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و تب برفکی است که در قالب اردوهای جهادی طی دو سال اخیر به شکل رایگان انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر تصریح کرد: همچنین معاینه و درمان و سمپاشی مکان نگهداری دام نیز توسط دامپزشکان و کارشناسان این سازمان به شکل کامل رایگان در جهت ارائه خدمات صادقانه دولت سیزدهم به روستاییان انجام می شود.

تنگستانی یادآور شد: در سال گذشته هفت اردوی جهادی برای معاینه و واکسینه کردن سه میلیون و ۵۰۰ هزار دام انجام و امسال نیز تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار دام معاینه و واکسینه بر علیه ۶ بیماری شده‌اند.

وی عنوان کرد: در یکسال گذشته ۵۷ هزار و ۳۳۴ مورد بازدید نظارت بهداشتی بر مواد غذایی با ۶۱۶ انواع آزمایش انجام و ۱۰ هزار و ۱۰۳ مورد غیر بهداشتی کشف شده که در ایام نوروز و ماه رمضان، محرم اکیپ های ویژه برای تایید گواهی سلامت انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: در ۶ ماه اول امسال، یک میلیون و ۱۰۸ هزار کیلو فرآورده‌های خام دام و پروئینی ضبط و از این تعداد ۷۱۶ هزار و ۸۰۲ کیلوگرم معدوم شده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته بر ۱۴ میلیون قطعه طیور نظارت بهداشتی انجام شده که ۳۲ هزار و ۸۱۹ قطعه ضبط شده که پس از آزمایش های لازم بخشی از آن به عنوان خوراک دام و طیور وارد عرصه استفاده شده است.

تنگستانی بیان کرد: در حوزه آبزیان ۲۴ واحد تکثیر میگو استان در سال گذشته ۲ میلیارد بچه میگو تولید و ۵ هزار آزمایش مولکولی برای رد یابی ویروس لکه سفید و مرگ زودرس بر روی آنها انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر یادآور شد: در حوزه طیور طی یک سال گذشته، نظارت بر تولید ۱۹ میلیون و ۴۵۰ قطعه طیور در ۲۱۳ واحد مرغداری فعال انجام شده که از روز تولد تا زمان ارائه به کشتارگاه نظارت بهداشتی توسط دامپزشکان انجام شده است.

وی ادامه داد: طی این مدت ۶۶۸ هزار بار واکسیناسیون برای این تعداد انجام شده است.

تنگستانی بیان کرد: کار پالایش پرندگان مهاجر برای جلوگیری از انتقال بیماری پرندگان و کلونی های زنبور عسل نیز جزو وظایف این سازمان است.

وی گفت: طی یک سال گذشته ، ۲۲ هزار و ۶۹۱ مراجعه به درمانگاه های این سازمان با ۱۴ میلیون ویزیت طیور انجام شده و همچنین ۱۰۱ مورد داروی قاچاق از بنادر و گمرکات این استان کشف شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر بیان کرد: کار قرنطینه و امنیت زیستی در حوزه آبزیان بر بیش از ۳۳ هزار تن میگو صادر شده در سال گذشته و ورود سه هزار و ۲۵۰ قطعه مولد میگو وارد شده به کشور انجام شده که برای مراکز میگو تولید لارو می کنند.

وی یادآور شد: امسال دچار یک بیماری باکتریایی به شکل اپیدمی بودیم که در بیشتر کشورها شاید تا ۳۰ درصد بتوانند میگو سالم داشته باشند در حالی که با تمهیدات مناسب این شرایط در استان بوشهر ۵۰ درصد بوده است.

تنگستانی ادامه داد: امسال تا ۲۰ هزار تن می توانیم برداشت میگو داشته باشیم که دلیل آن تلفات و وزن کمتر بوده که برای تولید سال آینده از همین الان برنامه ریزی کرده ایم تا دچار خسارات نشویم.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر عنوان کرد: با توجه به این که استان بوشهر به سمت دریامحور شدن پیش می رود از تمامی ظرفیت های بخش دولتی و خصوصی، آموزش های مورد نیاز و استفاده از توان بین بخشی دستگاه های دولتی مرتبط با صنعت میگو استفاده می شود.

وی گفت: تنها استانی در کشور که می تواند ترانزیت دام انجام شود بوشهر است که طی تفاهم نامه بین ایران و چهار کشور کویت، قطر، عمان و امارات متحده عربی است.

تنگستانی ادامه داد: این شرایط سبب شده که از خروج دام قاچاق از مرزهای آبی کشور جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر یادآور شد: در سال جاری ۴۰۰ هزار دام از مبدا ترکیه، ارمنستان و گرجستان وارد مرکز قرنطینه بوشهر شده و با پایش در این مرکز و ارائه گئاهی سلامت، به چهار کشور کویت، قطر، عمان و امارات متحده عربی ترانزیت شده است.