مشهد-ایرنا-عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پژوهشگران این دانشگاه موفق به طراحی و ساخت ۲ اختراع پزشکی در حوزه «پلاک استخوانی تغییر زاویه و پلاک استخوانی کوتاه کننده و بلند کننده» شدند.

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر امیر شاهپوری روز سه شنبه افزود: در عمل های جراحی ارتوپدی به خصوص در سالمندان نیاز به ابزار کمک کننده ای است که بعد از عمل بتوان شرایط دوران نقاهت را برای بیماران تسهیل کرد.

وی در تشریح ساخت پلاک استخوانی کوتاه کننده و بلند کننده خاطر نشان کرد: در مواردی که نیاز به کوتاه کردن استخوان باشد یک قطعه استخوان به طول مناسب برداشته می شود و دو انتهای آن مجدد روبروی هم قرارداده شده و با پلاک ثابت می شود تا طول مناسب بدست بیاید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین جهت افزایش طول استخوان پس از استئوتومی (در درمان آسیب‌های زانو) یک قطعه گرافت استخوانی با اندازه مناسب در بین محل استئوتومی گذاشته می شود و با پلاک ثابت می‌شود.

دکتر شاهپوری خاطر نشان کرد: پلاک استخوانی تغییر زاویه نیز در بیمارانی که دچار آرتروز شده اند و یا به هر علتی عضو از مسیر اصلی منحرف شده است، کاربرد درمانی دارد.

وی با بیان اینکه بیماریهای گروه ارتوپدی در تمام مقاطع سنی مشهود است، تصریح کرد: اما سالمندان از آن دسته افرادی هستند که بیشتر در معرض شکستگی ها قرار دارند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی و همچنین حدود ۵۰ مرکز تحقیقات پزشکی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.