به گزارش خبرنگار ایرنا، "حسن بهرام نیا" روز سهشنبه در دیدار مدیرکل تعزیرات حکومتی استان ایلام اظهار کرد: با همکاری و انسجام حوزه اقتصادی و دستگاههای نظارتی استان بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم در ایلام هشت رتبه بهبود یافت که این موفقیت در حالی است که ایلام سالها نگین تورم در کشور بود.
وی از کسب رتبه نخست کاهش ضریب جینی کشور «بیشترین کاهش فاصله طبقاتی» مناطق روستایی و قرار گرفتن استان ایلام جزو سه استان برتر کشور از نظر کمترین ضریب جینی در مناطق شهری خبر داد و گفت: بر اساس اعلام وزارت کشور استانهای ایلام، قزوین و سیستان و بلوچستان به ترتیب با ۱۷، ۱۳ و ۱۱ درصد کاهش ضریب جینی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیشترین کاهش فاصلهی طبقاتی در مناطق روستایی را کسب و از نظر کمترین ضریب جینی در مناطق شهری نیز پس از کرمان رتبه دوم را به خود اختصاص داد.
استاندار ایلام به موضوع کنگره عظیم اربعین اشاره کرد و یادآور شد: مدیریت اربعین از جنس مدیریت دفاع مقدس و برگرفته از روحیه جهادی بود و باید در مسایل مهم استان، نظیر معیشت مردم، اشتغال و مسکن مدیران همچون گذشته، ورود کنند و تمامی توان خود را بهکار گیرند.
بهرام نیا تصریح کرد: شاهد بازدیدهای میدانی این مجموعه در اربعین بودیم که در این راستا به خوبی ورود کردند و پس از اربعین نیز انتظار است نظارتها را تشدید کند.
وی با تاکید بر تشدید نظارتها در بازار، افزود: تعزیرات حکومتی استان در رضایتمندی مردم نقش مهمی دارد و میتواند در کنترل قیمتها و کوتاه کردن دست دلالان و واسطهگران ایفای نقش کند.
به گفته استاندار ایلام، امسال ۵۲ درصد زوار اربعین یعنی ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از مرز مهران تردد کردند و شاهد رشد ۱۱ درصدی تردد از مرز مهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بودیم.
ضریب جینی یا «شاخص جینی» (Gini index) معیار اندازهگیری توزیع درآمد (یا ثروت) در یک جمعیت است که اولینبار توسط آماردان ایتالیایی «کورادو جینی» (Corrado Gini) در سال ۱۹۱۲ میلادی بوجود آمده است.
این ضریب همچنان جزو یکی از شناختهشدهترین شاخصهای نابرابری در بین بیش از ۵۰ شاخص در علم اقتصاد به شمار میآید.