به گزارش ایرنا، سیاوش آقاجانی روز سه شنبه در حاشیه اجرای مانور ایمنی به مناسبت هفتم مهر روز ایمنی و آتش نشانی در سه سطح شامل کارگاههای معدنی، صنعتی و ساختمانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته ۱۴۸ حادثه کارگری در این استان اتفاق افتاد که در جریان این وقایع ۱۷ نفر جان باختند که از این تعداد هفت حادثه فوت مربوط به کارگاههای ساختمانی بوده است.
وی عنوان کرد: در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲ نیز طبق گزارشهای دریافتی از ۴۲ حادثه کارگری در سطح استان ۲۲ مورد در کارگاههای ساختمانی رخ داد و از چهار کارگر فوت شده سه نفرشان در حال کار در کارگاههای ساختمانی بودند.
وی تصریح کرد: درحال حاضر نمی توان آمار قطعی در خصوص حوادث کارگری ارائه کرد چون این حوادث حتی گاه ۲ ماه بعد از حادثه به دست ما میرسد که موجب میشود ارائه آمار با تاخیر انجام شود.
آقاجانی یادآوری کرد: حوزه بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ کارگاههای مشمول قانون کار را پوشش میدهد و نظارت، بازررسی و پیگیری را از طریق مراجع قضایی دنبال میکند.
وی عنوان کرد: امسال هم نزدیک به هفت هزار بازرسی از کارگاههای مختلف استان توسط تیم بازرسان اداره کل کار انجام شد که از این تعداد نزدیک سه هزار و ۵۰۰ بازرسی؛ ادواری و طبق برنامه انجام شده است.
وی، اولویت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان را بازرسی از کارگاههای پرخطر و ساختمانی دانست و افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ در بخش حوادث کارگری نسبت به سال قبل کاهش داشیم. در سال ۱۴۰۰ تعداد کارگاههای متخلفی که به دادگاه معرفی شدند ۲۰ مورد، در ۱۴۰۱ نزدیک به ۶۰ کارگاه و در ۶ ماه نخست امسال ۷۵ مورد بود که از این تعداد ۷۰ درصد تخلفات در حوزه کارگاههای ساختمانی بود.
آقاجانی تاکید کرد: ۵۰ درصد حوادث کارگری گیلان به لحاظ شدت و کمیت در کارگاههای ساختمانی رخ می دهد به همین منظور رعایت نکات ایمنی در این کارگاهها برای ما بسیار حائز اهمیت می باشد و مجریان، مهندسان ناظر و همه کسانی که در امر ساخت و ساز متولی هستند در حوزه ایمنی باید صلاحیت ها و مجوزهای لازم را داشته باشند.