به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید مصطفی سیدهاشمی» امروز (سه شنبه) در مراسم آغاز سال زراعی جدید ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ در جمع مسوولان و خبرنگاران که به صورت حضوری و وبیناری با استانداری های سراسر کشور برگزار شد، افزود: طرح جهش تولید در دیمزارها از ۳ سال قبل توسط وزارت جهاد کشاورزی طراحی و تدوین شد بعد از نشست های مختلف با معاون اول رئیس جمهوری و تنظیم دقیق برنامه خدمت مقام معظم رهبری رسید و ایشان بعد از بررسی طرح با دو نکته کلیدی و مدیریتی آن را به ما ابلاغ کردند.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اظهارداشت: اکنون اراضی کشاورزی کشور دارای ۸ میلیون هکتار اراضی دیم است که با تلاش های ستاد اجرایی فرمان امام ره در طرح طرح جهش تولید در دیمزارها ۴.۲ میلیون هکتار بیش از ۵۰ درصد کار اجرا شده است.
وی تصریح کرد: بنابراین قرار است سال آینده این طرح در سطح ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم و سال بعد آن تمامی اراضی تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها قرار بگیرد.
سید هاشمی گفت: نکته اول اهمیت و لزوم اجرای این طرح و بعد اجرای این طرح توسط وزارت جهاد کشاورزی و در راستای آن پشتیبانی طرح توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بوده است.
وی گستردگی طرح، تنوع در کشت، مکانیزاسیون و ارایه تسهیلات و تحت پوشش قراردادن ۴۲۰ هزار کشاورز را پنج مزیت اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برشمرد.
وی پنج مزیت دارد، افزود: که در سال جاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان بودجه برای خرید ۱۲ هزار دستگاه اختصاص داده شده است، چهارم پشتیبانی فنی از طرح با اعزام مروجین و آموزش کشاورزان و پنجم افزایش راندمان کار که ۴۰ درصد افزایش داشته است.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با بیان اینکه در سال اول اجرای طرح ۱۶۰ میلیارد تومان توسط مقام معظم رهبری به این بخش اختصاص یافت گفت: در سال دوم ۳۰۰ میلیارد تومان و در سال سوم ۵۰۰ میلیارد تومان تامین و هزینه شد و اکنون پیگیر اعتبارات این طرح برای سال زراعی چهارم هستیم.
وی ادامه داد: در سال جاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان بودجه برای خرید ۱۲ هزار دستگاه اختصاص داده شد، این درحالی است که سال گذشته مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان برای خرید ۶ هزار دستگاه در نظر گرفته شده بود.
افزایش ۴۰ درصدی راندمان تولید با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تصریح کرد: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها تاکنون راندمان تولید ۴۰ درصد افزایش یافته است.