یاسوج- ایرنا- روزانه شاهد افزایش مراکز و آرایشگاه های زیرزمینی و غیرمجاز در بویراحمد هستیم که با تبلیغات اغوا کننده و هزینه های کم زیباجویان را به سمت انجام کارهای خطرناک و غیر بهداشتی سوق می دهند و سالهاست که شاهد عوارض جبران ناپذیر این دخالت های بی جا در امور پزشکی و شمار زیادی از شکایت های مردمی و بی نتیجه در این راستا هستیم.

به گزارش ایرنا، زیباجویان برای زیباتر شدن اقدام به عمل های مختلف جراحی می کنند و انواع ژل و پوتاکس را تزریق می کنند اما آیا این عمل های زیبایی همیشه سبب زیبا شدن این افراد شده است؟

تب زیبایی دیگر در جامعه زن و مرد نمی شناسد و خدمات زیبایی ظزف سال های اخیر در کشور ما روندی رو به رشد و قابل توجه داشته است و همواره شمار زیادی از مردم برای دریافت این خدمات به مراکز و کلینیک های زیبایی مراجعه می کنند؛ خدماتی که به نظر می رسد در بسیاری موارد غیرضروری و تنها به دلیل برخی وسواس‌های نابجا نسبت به زیبایی ظاهری انجام می شود و بعضی تبعات و آسیب های جبران ناپذیری را برای افراد ایجاد می کند.

متاسفانه افراد زیادی در جامعه با تبعات متعدد از جمله نقص عضو، عفونت و گاهی مرگ مواجه می شوند اما باید پرسید چرا این اتفاقات روز به روز بیشتر می شود.

زهرا رحیمی دختر جوانی است که حدود ۲۳ سال سن دارد و قربانی تبلیغات اغوا کننده همین آرایشگران برای تزریق گونه شده است.

او می گوید که دختر عموها و چند تا از نزدیکان نزدیک ام تزریق چربی و ژل انجام داده بودند که به ظاهر زیبا شده بودند و ادعا کردند خانم آرایشگری در خانه ای در یاسوج اقدام به برداشتن چربی و دیگر اعمال پزشکی می کند قیمت کارش کم است و کیفیت کارش بالا.

خانم رحیمی ادامه داد: از آن ها خواستم دفعه بعدی که پیش آن خانم می روند مرا هم به عنوان مشتری جدید ببرند اما اکنون پشیمانم که رفته ام زیرا آن آرایشگر با مواد تاریخ گذشته و بی کیفیت تزریقاتی روی صورتم انجام داد که شکل گونه هایم اصلا متقارن نیست و زیر چشمانم سیاهی افتاده است.

وی تاکید کرد: به هر پزشکی مراجعه می کنم زیر بار ترمیم این کار نمی رود و انگار هراس دارند بدتر شود و من مانده ام و یک دنیا پشیمانی.....

بهنام نیازی رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد می گوید که در یک سال اخیر با مشکلات زیادی در امر بهداشت و درمان مواجه بودیه ایم و تلاش شده با نظارت های دقیق و به موقع جلو بسیاری از تخلفات و اتفاق های تلخ را بگیریم.

دخالت در امور پزشکی به ویژه در حوزه زیبایی که در مراکز غیرمجاز زیرزمینی و آرایشگاه ها اتفاق می افتد عوارض جبران ناپذیری دارد و شاهد شکایت های مختلف در این زمینه هستیم.

وی تاکید کرد: این مدت از ۵۰ مورد اماکن زیرزمینی غیرمجاز و ۱۵۰ آرایشگاه که در زمینه دخالت در امور پزشکی فعالیت داشتند بازدید انجام گرفته و پلمب شده اند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد عنوان کرد: شوربختانه اما رشد این مراکز غیرمجاز و آرایشگاه ها قارچ گونه است و هیچ مجوزی هم برای این کار ندارند.

نیازی عنوان کرد: برخی آرایشگر ها در شهرستان مدارکی را ارائه می دهند که در شهرهای شیراز و تهران دوره هایی را گذرانده اند اما این مدارک در چارچوب وزارت بهداشت هیچ گونه وجاهتی ندارند و به جد با آنان برخورد می شود.

وی ادامه داد: امسال ۷۰ آرایشگر به دلیل دخالت در امور پزشکی و ارائه خدمات مرتبط با زیبایی به حوزه قضایی معرفی شدند و همچنان پرونده آن ها در جریان است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: افراد سودجویی بوده اند که خود را پزشک و یا دستیار پزشک معرفی کرده اند و شکایات زیادی از آنها شده است.

وی ابراز کرد: مردم برای اطمینان از قطعیت از پزشک بودن افراد می توانند به سایت نظام پزشکی مراجعه کنند زیرا اسامی پزشکان زیرمجموعه نظام پزشکی به تفکیک منطقه و استان و آدرس ثبت شده است.

نیازی بیان کرد: متأسفانه این افراد غیر متخصص با پیشنهاد رقم های کمتر نسبت به آنچه در مطب های پزشکان صورت می گیرد اقدام به تبلیغات می کنند و گاهی عده ای بخاطر اختلافات جزئی ۵۰۰ هزار ریالی هم به سمت و سوی این افراد کشیده می شوند و به بهای ارزان تر سلامت خود را به خطر می اندازند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد ادامه داد: پیامدهای انجام برخی عمل های زیبایی و تزریق ژل و بوتاکس شاید حتی ۱۰ سال بعد خود را نشان دهد اما دیگر کاری از دست هیچ کس بر نمی آید و زیبایی افراد برباد می رود.

وی گفت: تزریق ژل و بوتاکس مهارت و تخصص می خواهد زیرا کم و زیاد این داروها سبب افتادگی پلک، ایجاد مسمومیت می کند یا عوارض پوستی می شود که غیر قابل بازگشت هستند.

وی گفت: تزریق ژل و بوتاکس مهارت و تخصص می خواهد زیرا کم و زیاد این داروها سبب افتادگی پلک، ایجاد مسمومیت می کند یا عوارض پوستی می شود که غیر قابل بازگشت هستند.

نیازی تصریح کرد: "پاژ " از جمله ژل های قدیمی بوده که چسپندگی خیلی زیادی دارد و عوارض آن قابل درمان نیست و متأسفانه موارد زیادی داشتیم که به خاطر عوارض ژل پاژ بعد از ۲۰ سال به مرکز بهداشت مراجعه کرده اند و این افراد دچار مشکلات جبران ناپذیری شده اند و حتی زندگی شخصی برخی از این افراد به طلاق و جدایی کشیده شده است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد عنوان کرد: در سایت دیوار افرادی هستند که هیچ سر از کار زیبایی در نمی آوردند و معمولا با اسامی فیک همچون سارا بیوتی و مینا بیوتی، رویا بیوتی و دیگر موارد تبلیغات واهی می کنند.

وی بیان کرد: این سودجویان شماره و آدرس مشخصی هم ندارند، معمولا وقتی افراد به مشکل برمی خورند، شماره فرد خدمات دهنده دیگر پاسخگو نیست و حتی نقل مکان کرده و پیدا کردن آنان سخت می شود.

نیازی ادامه داد: مردم می توانند برای طرح شکایت خود در این زمینه ها به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کنند یا با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.

افزایش مراکز خصوصی در زمینه زیبایی نیاز به نظارت های بیشتر دارد

مدیرکل فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: یکی از سیاست های دولت، دادن مجوزها به آموزشگاه های آزاد و بخش خصوصی است.

سید نورالله هدایت تصریح کرد: ۱۳۵ آموزشگاه آزاد خصوصی در استان وجود دارد که زیر نظر و نظارت این اداره کل آموزش لازم را به جامعه هدف ارایه می دهند.

او گفت که در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ مجوز آموزشی در استان صادر شده که از این تعداد ۱۳ مجوز و پروانه در زمینه مراقبت و زیبایی است.

وی عنوان کرد: در سطح استان ۱۳۵ آموزشگاه فعال وجود دارد که به طور نسبی ۵۷ مجوز در زمینه مراقبت و زیبایی است که می طلبد نظارت دستگاه های متولی در این زمینه بیشتر شود.

گفتنی است که دخالت آرایشگاه‌های زنانه در امور پزشکی بازی با جان بیماران و یا همان زیباجویان است و بیشتر مواقع به قیمت یک عمر حسرت تمام می‌شود لذا نیاز است قوانین بازدارنده ای برای این افراد سودجو تدارک دیده شود.