احمد دانایی نیا روز چهارشنبه در نشست خبری افزود:کاشان در مسیر جاده ابریشم قرار دارد،وجود کاروانسراهایی ارجمله کاروانسرای گبرآباد نشان می دهد که اقتصاد کاشان در طول تاریخ در کنار وجوه فرهنگی و اجتماعی قابلیت بالایی داشته است.
وی اظهار کرد:امسال کاروانسرای گبرآباد در فهرست آثار جهانی (یونسکو) ثبت شد،این کاروانسرا ظرفیت های معماری خاص دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان بیان کرد:کاروانسرای گبرآباد در دوره صفوی احداث شده و با ثبت این اثر در آثار جهانی مورد توجه بیشتر حفاظتی قرار می گیرد، ثبت این گونه آثار ثبت هویت های یک ملت است.
دانایی نیا گفت:کاشان در طول تاریخ در حوزه اقتصادی،فرهنگی و اجتماعی جاده ابریشم نقش داشته و با ثبت جهانی کاروانسرای گبرآباد،داشته های این منطقه بیشتر معرفی می شود، امیدواریم به زودی شاهد احیا این کاروانسرا باشیم.
وی افزود:هرسال و همزمان با هفته گردشگری(۵ تا ۱۱ مهر ماه) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان،حضور پررنگی داریم و فعالیت های مختلف حوزه گردشگری کاشان در نمایشگاه یادشده به نمایش گذاشته می شود.
وی اظهار کرد: کاشان امسال به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی انتخاب شد و به همین دلیل با عنوان «جهان شهر کاشان» وارد نمایشگاه بین المللی اصفهان شد ،این نمایشگاه تا روز جمعه ادامه دارد.
دانایی نیا گفت:آبان ماه امسال وهمزمان با روز فرهنگ عمومی قرار است جشنی به پاس ارزش های فرهنگی،اقتصادی و هنری نساجی سنتی در شهر کاشان داشته باشیم تا گوشه ای از زحمات فاخر هنرمندان کاشانی را معرفی کنیم.
وی افزود: ۲۷ مهر ماه امسال شکرانه انار در جوشقان مرکزی برگزار می شود و تلاش ارکان اجرایی در سطح شهرستان معرفی این سند فرهنگی برای جوشقان است ، دومین همایش بازنمایی هویت معماری روستایی با محوریت گردشگری در روستای تاریخی پنداس برگزار می شود.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.