حمزه عشوری روز پنجشنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت از میزان آتشسوزیهای عمدی در این حوزه بطور چشمگیری کاسته شده است.
وی از تجهیز تمام پاسگاههای محیطبانی در حوزه تالاب انزلی به دوربین های ۳۶۰ درجهای باکیفیت خبر داد و افزود: فقط در مقایسه آتشسوزیهای امسال با سال قبل به دلیل بهرهمندی از دوربینهایی با فناوری نوین، بسیاری از آتش سوزیها در همان مرحله نخست اطفاء شد که در این خصوص می توان به ۴۰ مورد حریق تنها در پارک ملی خشکی - دریایی بوجاق اشاره کرد که در همان مراحل نخست اطفاء شد.
وی ادامه داد: در راستای ارتقاء عملکرد حفاظتی تالاب یادشده، پاسگاه ماهروزه با اعتباری نزدیک به ۱۰میلیارد ریال ایجاد و با اعتبار امسال نیز تجهیز شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت : بخش زیادی از اعتبار سال مالی ۱۴۰۱صرف تعمیرات و خرید دستگاههای مورد نیاز از جمله یک دستگاه خودرو فوتون دیزل، مولتی پارامتر، دوربین نظارتی چرخان، دوربین عکاسی و احداث دکل بیسیم شده است.
عشوری گفت: رسوب برداری بر مبنای مطالعه علمی یکی از دغدغههای اصلی در خصوص تالاب انزلی است و بر همین اساس مطالعه تهیه نقشه هیدروگرافی و توپوگرافی بخش مرکزی این تالاب با اعتبار ۱۳میلیارد ریال انجام شد.
وی اظهار کرد: این اقدام به مساحت هزار و ۲۰۰ هکتار و با هدف شناسایی الگویی جریان آب و برداشت رسوب و ارائه راهکارهای عملیاتی احیاء از محل اعتبارات سال گذشته انجام شده است.
این مسئول افزود: ۹۰ میلیارد ریال اعتبار ابلاغی سال گذشته برای حفاظت و احیاء تالاب انزلی در نظر گرفته شده بود که خوشبختانه همه اهداف تعیین شده در این راستا محقق شد و بیش از ۹۹ درصد اعتبار در این خصوص جذب شد.
تالابها از زیستگاههای مهم جانوری، سرمایههای طبیعی و جاذبههای گردشگری هستند و گیلان این خطه سبز در شمال کشور و حاشیه دریای خزر دارای نزدیک به ۳۱ هزار هکتار پهنه تالابی است و افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن در قالب سه تالاب انزلی، امیرکلایه و بوجاق تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
تالاب انزلی زیست بومی ارزشمند از گیلان برای جهان است که در بحبوحه دگرگونیهای اقلیمی واهمه خشک شدنش هر بار لرزه بر اندام آگاهان زیست محیطی میاندازد و در این برهه از زمان پژوهشگران و متولیان زیست محیطی استان بر این راهکار به اشتراک رسیدهاند که رسوببرداری و مدیریت کیفیت آبهای ورودی میتواند احیاگر آن باشد.
تالاب انزلی؛ زیستگاه گونههای زیادی از آبزیان، پرندگان، گیاهان و یکی از زیست بومهای ارزشمند جهان است که از سال ۱۳۵۴(۱۹۷۵میلادی) در کنوانسیون بین المللی رامسر به ثبت رسید.