قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بخش خصوصی و علاقه‌مندان به فعالیت‌های اقتصادی از ظرفیت ایجاد شده برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید، فرآوری، فروش داخلی و صادرات پسته قم استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد رضا حاجی رضا روز چهارشنبه در آیین شکرانه برداشت پسته از باغات استان قم، بیان داشت: افزایش سطح کمی و کیفی تولید پسته در قم و تکمیل زنجیره فرآوری آن از جمله اولویت‌های مهم جذب سرمایه‌گذاری در استان است و ما از علاقه‌مندان به فعالیت در این بخش حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به این که پسته تولید شده در قم از نظر طعم و کیفیت بسیار عالی است و بازار پسندی خوبی دارد، افزود: بر همین اساس نیاز است تا با انجام کارهای تبلیغاتی و رسانه‌ای پسته قم به سبد سوغات زائران اضافه شود.

وی ادامه داد: ما با همکاری کشاورزی استان طرح‌های خوبی را برای افزایش سطح سلامت محصولات به اجرا درآوردیم که از جمله آن کاهش استفاده از سموم در تولید محصولاتی همچون پسته است که به بالا رفتن کیفیت آن‌ها و در ادامه کسب استانداردهای لازم برای صادرات منجر می‌شود.

گفتنی‌است ۱۴ هزار هکتار باغ پسته در قم موجود است که در این میان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار به باردهی رسیده و پیش بینی می‌شود امسال هفت هزار و ۵۰۰ تُن پسته در این استان تولید و به بازار عرضه گردد.

برداشت محصول باغ‌های پسته استان از یک هفته پیش آغاز شده و این روند تا دو هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت.

تولید ارقام مختلف پسته به‌خصوص رقم اکبری که به دلیل طعم خوب و کیفیت بالا دارای علاقه‌مندان بسیاری است در قم اقدامی موفقیت آمیز می‌باشد و این محصول سازگاری مناسبی با شرایط خاص آب و هوایی این استان دارد.

علاوه بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای افزایش ظرفیت تولید پسته در استان، اقدام‌های لازم برای فرآوری پسته خام برداشت شده از باغ‌های قم نیز در جریان است تا ارزش‌ افزوده بیشتری برای بهره‌برداران این محصول در استان ایجاد شود.

بیشتر باغ‌های پسته استان قم در بخش مرکزی مناطق قمرود و قنوات و همچنین اطراف جاده قم - تهران و قم - کاشان واقع شده‌اند و حدود یک‌هزار و ۵۰۰ نفر از کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان در زمینه تولید این محصول و فرآوری آن فعالیت می‌کنند.

پسته تولید شده در قم مزه خوبی دارد و در بازار جایگاه مناسبی پیدا کرده‌است که همین مساله در کنار مزایای دیگر، موجب تشویق کشاورزان به کشت این محصول در استان شده‌است.

ارقام مختلف پسته همچون احمد آقایی،‌ اکبری، فندقی و کله قوچی در قم تولید می‌شود و کشاورزان این استان طی‌ سال‌های اخیر در زمینه تولید پسته با بهترین کیفیت، عملکرد قابل قبولی داشته‌اند.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.