یاسوج- ایرنا- مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: خرید سیب تولیدی این استان در سال زراعی جاری و برای نخستین بار و در راستای حمایت از کشاورزان و باغدران به صورت توافقی و متناسب با کیفیت محصول خواهد بود.

"علی بخش شجاعی" روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به منظور حمایت از باغدران استان و کوتاه نمودن دست واسطه ها و فرصت طلبان شبکه تعاون روستایی استان اقدام به خرید سیب از باغدارن استان کرده است.

وی افزود: به طوری که با ورود سازمان تعاون روستایی استان قیمت هر کیلو سیب درجه یک از ۱۱۰ هزار ریال تا ۱۴۰ هزار ریال با توجه به کیفیت آن نیز رسیده است.

وی افزود: به طوری که با ورود سازمان تعاون روستایی استان قیمت هر کیلو سیب درجه یک از ۱۱۰ هزار ریال تا ۱۴۰ هزار ریال با توجه به کیفیت آن نیز رسیده است.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شبکه تعاون روستایی ضمن بازدید میدانی از قطب‌های تولید سیب استان و حضور در باغات سیب و آنالیز وضعیت ظاهری محصول ، نوع سیب و مرغوبیت آنها اقدام به انعقاد قرارداد با برخی از باغداران کرده اند و پیش بینی میشود که ۲ برابر سال گذشته خرید سیب از باغداران را داشته باشیم.

شجاعی تاکید کرد: تاکنون پنج مرکز خرید سیب صنعتی در مناطق کاکان، سی سخت و دشتروم راه اندازی شده است.

وی از باغداران استان خواست که سیب صنعتی و پا درختی خود را به مراکز خرید تعاون روستایی تحویل نمایند.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: پیش بینی می‌شود که در صورت تخصیص اعتبار و یا همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات بتوانیم بخش عمده ای از سیب باغداران استان را خریداری نماییم.

بر اساس برآوردهای صورت گرفته سالانه افزون بر ۴۵ هزار تن سیب با کیفیت از باغ‌های شهرستان دنا که مرکز اصلی تولید این میوه در کهگیلویه و بویراحمد است برداشت می شود.

سطح زیر کشت باغ های سیب در شهرستان دنا یک هزار و ۸۰۰ هکتار است که از هر هکتار به طور میانگین ۲۵ تن میوه برداشت می‌شود.

۷۰ درصد سیب تولیدی در شهرستان دنا ممتاز و با کیفیت و ۳۰ درصد هم صنعتی است و ارقام این محصول در شهرستان شامل رد، گلدن، گلاب و سیب ترش می شود.

سطح زیر کشت باغ های سیب در کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۶ هزار هکتار است که به طور میانگین از هر هکتار ۲۰ هزار تن از این میوه برداشت می شود.

امید است با با حمایت ویژه از بخش خصوصی قدرتمند و با نظارت مستمر و تسهیل گری و ایجاد صنایع تبدیلی چهره کشاورزی سنتی در سطح کشور به صنعتی تبدیل خواهیم کرد و زمینه افزایش بهره وری و تولید محصولات اورگانیک را فراهم خواهیم کرد.

هم اکنون یکهزار و ۸۰۰ بهره بردار در زمینه تولید سیب درختی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند.

سالیانه ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوه‌های تابستانه و سایر میوه‌ها در باغستان‌های کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که سالیانه ۹۷۲ هزار تن محصول کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود.

این استان با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.