به گزارش ایرنا، تارنمای رادیو دولتی ارمنستان نوشت: طرفین در خصوص اوضاع بشردوستانه قرهباغ و همچنین وضعیت افرادی که با اجبار از قرهباغ آواره شدهاند، صحبت کردند.
روابط دوجانبه فرانسه و ارمنستان از دیگر محورهای گفتوگوی مکرون و پاشینیان بود.
در همین حال، کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه در جریان حضور در پارلمان این کشور خبر داد که پاریس در شهر سیونیک ارمنستان یک کنسولگری افتتاح میکند.
وی افزود که پاریس روابط نظامی خود با ایروان را گسترش خواهد داد و یک کمک ۷ میلیون یورویی به مردم منطقه قره باغ اختصاص خواهد داد.
کولونا گفت: این حقیقت که روسیه، ارمنستان را تنها گذاشت و همدست عملیات نظامی جمهوری آذربایجان بود اقدامهای دیپلماتیک بینالمللی را ضروریتر میسازد.
دور تازه تنشهای نظامی در قرهباغ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) آغاز شد. باکو اعلام کرد که در این منطقه یک عملیات ضدتروریستی را آغاز کرده و خواهان خروج نیروهای نظامی ارمنستان از قرهباغ است. ارمنستان اعلام کرد که هیچ نیروی در قرهباغ ندارد و اقدام باکو را تهاجم گسترده خواند.
وزارت بهداشت جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در جریان تهاجم اخیر ارتش این کشور به منطقه قره باغ، ۱۹۲ نیروی نظامی این کشور کشته و بیش از ۵۰۰ تن از پرسنل آن مجروح شدند.
آسوشیتدپرس نوشت که مقام های محلی قره باغ نیز پیشتر گفته بودند که در جریان حمله یک روزه باکو، ۲۰۰ ارمنی از جمله ۱۰ غیرنظامی کشته و بیش از ۴۰۰ نفر مجروح شدند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از مقام های ارمنستان خبر داد که از زمان حمله جمهوری آذربایجان، ۴۲ هزار و ۵۰۰ پناهجو از قره باغ کوهستانی وارد خاک این کشور شدهاند که برابر یک سوم جمعیت این منطقه جداییطلب است.
در همین حال، سی.ان.ان گزارش داد که تاکنون نیمی از جمعیت قرهباغ این منطقه را ترک کرده و هزاران نفر دیگر نیز درصدد خروج از آنجا هستند.