اردبیل - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: سکونتگاه‌های غیررسمی از مشکلات اصلی کلانشهرهاست و باید برای رفع کلانشهرها نسخه علاج‌بخش و اجرایی تدوین شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، سیدکمال الدین میر جعفریان روز پنجشنبه در ششمین اجلاس روسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری کلانشهرها و مراکز استان‌ها و دومین اجلاس مشترک معاونین شهرسازی و معماری شهرداری‌ها که با محوریت شهرهای ایمن و پایدار و همه شمول در دانشگاه محقق اردبیلی در حال برگزاری است، اظهار کرد: سکونتگاه‌های غیررسمی و ترافیک کلانشهرها ناشی از عدم توجه به مختصات شهر پایدار است و شهر پایدار باید پاسخگوی اقتصاد، سیاست، اجتماع و محیط زیست باشد.

وی با تاکید بر لزوم آسیب‌شناسی دقیق مشکلات کلانشهرها گفت: در این نشست انتظار می‌رود ضمن آسیب‌شناسی دقیق از مشکلات کلانشهرها نسخه‌ای اجرایی و علاج‌بخش تدوین شود و شهر با یک مبنای اقتصادی خوب دارای مدیریت پایدار باشد.

معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: تراکم زیاد و از دست رفتن کاربری‌های عمومی و سرانه‌ها برای شهر مضر است و نقشه و طرح جامع باید در عمل مورد اقدام قرار بگیرد. علاوه بر این در این نشست‌ها باید در کارگروه‌های تخصصی چالش‌های مدیریت شهری بررسی شود.

وی با بیان اینکه غفلت از مشکلات شهرهای کوچک ، مشکلات کلانشهرها را افزوده است، ادامه داد: بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد شهرها را حاشیه‌نشینی تشکیل می‌دهد و امروز شهرهای کوچک خالی بر مشکلات و چالش‌های کلانشهرها اضافه شده است.

میرجعفریان گفت: ایجاد تراکم سفر در یک با چند نقطه مانع توزیع ترافیک می‌شود و برای رفع این مشکل باید چیدمان‌ها در طرح‌های تفصیلی مورد توجه قرار گیرد و بعدا چیزی به آن افزوده نشود.

معاون استاندار اردبیل اضافه کرد: در چنین اجلاسی می‌توان برای درد شهرها درمان یافت نه در داخل اتاق‌ها و جلسات و در این راستا از نخبگان و کسانی که در این زمینه تجربه عملی دارند باید استفاده کنیم.

وی ادامه داد: از مجلس انتظار داریم قوانین و مقررات شهرسازی را به روز کند و نحوه توزیع اعتبار بر اساس شاخص جمعیتی با حرکت انقلابی برطرف شود ، تا این مبنا وجود دارد مشکلات شهرها حل نخواهد شد و توزیع اعتبار نباید بر اساس جمعیت باشد و اصلاح این رویه به تصمیم‌گیری کلان نیاز دارد.

شورای شهر اردبیل توجه ویژه‌ای به سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد

سیدحسین سیدهاشمی ، رئیس شورای شهر اردبیل هم در این اجلاسیه گفت: شهر اردبیل از بافت ناهمگون با ویژگی‌های شهری رنج می‌برد و مشکلات شهرک‌های اطراف نیز بر آن افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه اردبیل امروزها حال خوشی ندارد، اضافه کرد: ایجاد شهرک‌های متعدد در محدوده و خارج از آن که فاقد مطالعات لازم با جمعیت ۶۰ هزار نفری در حاشیه شهر و مشکلات اجتماعی است و رویش ساختمان‌ها بدون تناسب با تاریخ ارزشمند شهر از مشکلات شهر اردبیل است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

رئیس شورای شهر اردبیل تکمیل نشدن شبکه معابر و ایجاد قفل‌های ترافیکی، عدم ایجاد زیرساخت گردشگرپذیر، عدم ارزیابی میزان تحقق طرح‌های توسعه شهری و عدم وجود طرح راهبردی بلندمدت را از دیگر مشکلات شهر اردبیل ذکر کرد.

سیدهاشمی همچنین از تصویب ۲۰ هزار میلیارد ریال بودجه برای شهر اردبیل خبر داد و گفت: شورای ششم برای سال آتی به سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی توجه ویژه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: پروژه‌های انتقال بازار آهن‌فروشان به خارج شهر ، پروژه رز ، پروژه مسکونی وصال و چند طرح دیگر از جمله پروژه‌های مهم در دست اجرا در شهر اردبیل است.

کیفیت پروژه‌های اجرایی در کنار کمیت آن‌ها مورد توجه قرار گیرد

رییس مجمع کمیسیون شهرسازی شوراها هم در این اجلاسیه گفت: مسوولین مربوطه باید در گزارش‌های خود به کمیت پروژه‌ها توجه کنند و صرفا به آمار دهی عددی اکتفا نکنند.

مهدی عباسی افزود: مقاوت ساختمان، رفاه و آسایش ایجاد شده توسط بنای ساخته شده، تاب آوری آن دربرابر بلایای طبیعی، عمر ساختمان و موارد دیگر می‌تواند به عنوان کیفیت پروژه‌ها توسط مسوولین مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به مفهوم شهر همه شمول، عنوان کرد: شهر همه‌شمول رویکردی نوین به منظور دسترسی به ضرورت‌های مقرون به صرفه مانند مسکن و خدمات و دسترسی به مشاغل و فرصت‌های مناسب به منظور ایجاد دارایی و ثروت و همچنین حقوق برابر و مشارکت همه آحاد جامعه شهری است و مستلزم رعایت سه بعد فضایی، اجتماعی و اقتصادی است.