همدان-ایرنا- معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: برپایی هشت جشنواره محلی برای گرامیداشت روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری با هدف معرفی میراث ناملموس استان و ایجاد شادی و نشاط اجتماعی در استان همدان پیش‌بینی شده است.

"علی خاکسار" روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری رویدادها و برنامه‌های متعدد در شهرها و روستاهای استان همدان به مناسبت هفته گردشگری اظهار کرد: جشنواره شیره پزی انگور در روستای توریستی "ازناوله" ملایر ۶ و هفتم مهرماه، جشنواره آلو در روستای حیدره قاضی‌خان شهرستان بهار هفتم مهرماه و جشنواره "رازیانه" در روستای سلطان‌آباد شهرستان رزن ۹ مهرماه برگزار می شود.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره گردو تکانی در شهر سرکانِ شهرستان تویسرکان در روز ۶ مهرماه، جشنواره گلرنگ در روستای قباق‌تپه شهرستان کبودرآهنگ هشتم مهرماه، جشنواره سیب در روستاهای کوهانی و جهان‌آباد شهرستان نهاوند ۱۰ مهرماه، جشنواره خوشه برتر در روستای جوزانی ملایر ۱۱ مهرماه و جشنواره بادام و محصولات باغی در روستای علی‌آباد دمق شهرستان ملایر ۱۳ مهرماه پیش بینی شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با اشاره به اینکه شعار این هفته مبنی بر "سفر به فردای ایران با گردشگری و سرمایه‌گذاری‌های سبز" تعیین شده است افزود: همدان از پنجم تا یازدهم مهرماه به مناسبت روز جهانی گردشگری و هفته گردشگری شاهد برگزاری رویدادها و برنامه‌های متعددی است.

خاکسار ادامه داد: در ایام هفته گردشگری چهار کارگاه آموزشی ویژه فعالان گردشگری و جوانان محلی برپا می شود.

وی افزود: ویژه برنامه گردهمایی بزرگ فعالان گردشگری با حضور استاندار و مقامات استان روز یکشنبه ۹ مهرماه به مناسبت پاسداشت روز جهانگردی و هفته گردشگری پیش بینی شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با اشاره به افتتاح چهار آژانس مسافرتی با اشتغال زایی برای ۱۰ نفر در همدان اظهار کرد: شصت و دومین دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری روز گذشته در همدان با اعتبار حدود ۴۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۶ نفر به بهره برداری رسید.

خاکسار با اشاره به فعالیت ۶۱ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در استان همدان گفت: این دفاتر فرصت خوبی برای همدان شناسی و معرفی مناطق گردشگری استان فراهم کرده است.

وی، تسهیل بخشی سفر به همدان و همدان گردی را ضروری دانست و گفت: دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری دسترسی گردشگران به نقاط بکر و دیدنی همدان را سهولت می‌بخشد و از این رو باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان به مناسبت هفته گردشگری پیام تبریک خود را به فعالان گردشگری اعلام کرد.

"محسن معصوم علیزاده" با صدور پیامی به مناسبت روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری اظهار داشت: سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) شعار سال ۲۰۲۳ روز جهانی گردشگری برابر با پنجم مهر ۱۴۰۲ را به عنوان «گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز» نامگذاری کرده و بر سرمایه‌گذاری هدفمندتر بر افراد، کره زمین و رفاه تأکید داشته است.

در این پیام آمده است: ۲۷ سپتامبر مصادف با پنجم مهرماه آغاز مسیری تازه برای صنعت گردشگری است و سال‌هاست که کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به گردشگری نه به عنوان یک ابزار تفریحی بلکه به عنوان یک صنعت نوپا توجه می کنند و برنامه ریزی مدونی برای توسعه صنعت توریسم و گردشگری که در نتیجه اقتصاد پایدار را به همراه دارد برنامه ریزی می کنند.

این پیام می افزاید: انتخاب یک نام برای هر سال از سوی سازمان جهانی جهانگردی صرفا یک نام‌گذاری نمادین نبوده، بلکه مهم‌ترین شاخصه‌های کنونی جامعه و نیازهای آتی این صنعت مد نظر قرار گرفته است.

در این پیام آمده است: آنچه امروز به عنوان صنعت گردشگری در دنیا رواج دارد یکی از مهمترین شاخصه‌های توسعه و رونق اقتصادی در کشورهای پیشرفته است که به عنوان صنعتی پیشرو در جهان شناخته می‌شود، حال آنکه امروزه رویکرد و رویه نسبت به این صنعت با تحولاتی در زمینه توجه بیشتر به محیط زیست و پایداری کره زمین معطوف شده است.

این پیام می افزاید: گردشگری نقش عمده‌ای در توانمندسازی مردم محلی، توسعه منابع انسانی، تنوع بخشی، رشد اقتصادی و همچنین خلق فرصت‌های جدید شغلی را دارد و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همواره با برگزاری رویدادها و نشست های مختلف و با تلاش در راستای توسعه زیرساختهای گردشگری استان سعی داشته تا تصویر مثبت و ظرفیت های بی بدیل استان را معرفی کرده و با توسعه گردشگری در همدان اشتغال و اقتصاد مردم و کشور کمک کند.

به گزارش ایرنا، استان همدان دارای یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی، تفریحی و توریستی است.

آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار گرفته است.

سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران استان همدان است.