زنجان - ایرنا - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: سالانه بین پنج تا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای جلوگیری از تنش آبی در کشور صرف می‌شود.

اتابک جعفری روز پنجشنبه در بازید از پروژه های در دست اجرای شرکت آب و فاضلاب استان زنجان افزود: برای جلوگیری و رفع تنشهای آبی مناطق مختلف کشور پروژه های ویژه و برای بلند مدت نیز پروژه های کلانی تعریف شده است که با استفاده از آن مدیریت هوشمند و صرفه جویی داشته باشیم تا فشار بر منابع آبهای زیر زمینی به کمترین میزان ممکن برسد.

وی میزان هدر رفت آب در کشور را ۲۵ درصد و به عنوان یکی از مشکلات جدی این حوزه دانست و اظهار داشت: باید با روشهای مختلف اصلاح شبکه و جلوگیری از پرت آب اجرا شود که به این منظور برنامه هایی در دست اجرا است تا حداقل ۱۰ درصد از این میزان در بازه زمانی چند ساله کاهش یابد.

جعفری با اشاره به تغییر اقلیم جدی در کشور که منجر به کاهش بارش ها شد، گفت: سال گذشته تمامی نقاط کشور از این تغییر اقلیم متاثر شد که در استان زنجان به خصوص شهر زنجان این تاثیر جدی تر بود به طوریکه سدهای اطراف شهر زنجان تحت الشعاع قرار گرفت.

وی یادآورشد: سال گذشته را با برنامه ریزی مناسب و تعریف پروژه های اضطراری بدون مشکل پشت سر گذاشتیم و این امر به خوبی مدیریت شد و امسال نیز با بهتر شدن وضعیت بارندگی ها

در تمام شهرها پروژه های اضطراری برای گذر از پیک تابستان تعریف شد که قطعی آب با برنامه نداشتیم.

جعفری با بیان اینکه اجرای پروژه آبرسانی استان زنجان با تزریق اعتبار لازم شتاب خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: در بخش آبرسانی روستایی از زمان فعالیت دولت سیزدهم تاکنون با جهاد آبرسانی ۲۱۰ روستا در استان زنجان آبرسانی شد که این کافی نیست و تا پایان آذر ماه امسال ۵۰ روستای دیگر این استان آبرسانی خواهد شد.

وی تصریح کرد: در مجموع از محل جهاد آبرسانی، کمک خیرین و اعتبارات ملی تا پایان فعالیت دولت سیزدهم ۳۰۰ روستای دیگر استان زنجان آبرسانی خواهد شد که با تحقق این امر تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار زنجان از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند خواهند شد.

جعفری یکی از مشکلات حوزه آب و فاضلاب استان زنجان را کمبود سرانه اجرای شبکه و تصفیه خانه فاضلاب ذکرکرد و افزود: طی ۲ سال اخیر اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است به طوری که امروز ظرفیت حدود ۷۵ هزار مترمکعب در شبانه روز تصفیه خانه فاضلاب زنجان به ارزش حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آماده بهره برداری است.