ایلام - ایرنا - معاون هنری و امورسینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام گفت: کار فیلمبرداری فیلم مستند «پشت آن کوه بلند» با موضوع شهدای دانش آموز این استان به اتمام رسیده است.

سرهنگ "عبدالنبی امیدی زاده" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: معاونت هنری و سینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام، امسال طرح ساخت فیلم مستند «پشت آن کوه بلند»با موضوع شهدای دانش آموز را در دستور کار خود قرار داد و مراحل نوشتن طرح این مستند از نیمه دوم فروردین آغاز شد.

وی تصریح کرد: با برگزاری جلسات متعدد تخصصی با جمعی از هنرمندان، فیلمسازان استان و بهره مندی از نظرات کارشناسی آنان، یک تیم کاری ۲۵ نفره شامل عوامل و بازیگران حرفه ای استان برای ساخت این مستند سازماندهی شد.

معاون هنری و امورسینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام یادآور شد: تصویربرداری و ضبط این مستند در روستای سیاهگل واقع در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان آبدانان انجام شده که شهادت دو دانش آموز آبدانانی را در دوران دفاع مقدس روایت می کند.

وی با بیان اینکه تمامی عوامل و بازیگران مستتد داستانی پشت آن کوه بلند بومی و ساکن استان ایلام هستند، افزود: این مستند با مدت زمان نمایش ۴۰ دقیقه، توسط معاونت هنری و امور سینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام تولید و اکران می شود.

امیدی زاده ابراز کرد: روستای سراب باغ در شهرستان آبدانان در تاریخ ۴ آذرماه ۱۳۵۹ توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق بمباران و زنان و کودکان، قربانیان بی گناه این حمله ناجوانمردانه شدند و در این مستند نیز به این واقعه پرداخته شده است.

وی با تاکید بر اینکه تلاش می شود تدوین نهایی این مستند ظرف ۲ ماه آینده به اتمام برسد، افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده نمایش این اثر ابتدا در شهرستان آبدانان و در آیین ویژه ای با حضور مسئولان فرهنگی و اجرایی استان و اقشار مختلف مردم و در ادامه در سطح مدارس استان خواهد بود.

معاون هنری و امورسینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام گفت: به طور قطع ساخت این گونه فیلم ها، علاوه بر آشنایی بیشتر نسل آینده ساز انقلاب با ارزشها و معارف دفاع مقدس، موجب هویت بخشی و همگرایی بیشتر نسل دیروز و امروز انقلاب با آرمانها و ارزشهای نظام و انقلاب خواهد شد.

امیدی زاده با اشاره به و جنگ نرم دشمن علیه نظام نظام و انقلاب اسلامی به ویژه قشر نوجوان و جوان، خاطرنشان کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری بیان کردند باید تلاش شود تا نگاه دانش آموز و دانشجوی نسل امروز به مقوله ارزش آفرین دفاع مقدس همان نگاه پیشکسوت و رزمنده زمان جنگ باشد.

به گزارش ایرنا، روستای سراب باغ در شهرستان آبدانان در تاریخ چهارم آذرماه ۱۳۵۹ توسط هواپیماهای عراقی بمباران شد که در این حمله ددمنشانه رژیم بعث تعداد زیادی از اهالی روستا از جمله مهدی بازگیر خرم آبادی و اکبر مردانی به شهادت رسیدند.

شهیدان بازگیر و مردانی از دانش آموزان دبستان امیرکبیر روستای سراب باغ بودند.

در این مراسم که در سالن همایش های هتل زاگرس برگزار شد، جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس استان ایلام مورد تجلیل قرار گرفتند.

گزارش ایرنا، استان ایلام دارای بیش از سه هزار شهید، ۱۱ هزار جانباز و ۳۰۰ آزاده است که در مقایسه با کل جمعیت استان در دهه ۶۰ (۲۵۰ هزار نفر) بیشترین تعداد ایثارگر کشور متعلق به ایلام است.

مناطق مسکونی استان ایلام بیش از ۳۰۰ بار مورد حمله هوایی رژیم بعث قرار گرفت و تا پایان جنگ تحمیلی و هنگام عملیات مرصاد در محاصره نیروهای عراقی بود.

شرهانی، نقطه ایثار، قلاویزان، سه راهی جندالله، قرارگاه بانروشان، کانال کمیل، قرارگاه شهید باقری، سنگر صدام، زمین فوتبال چوار، میمک و کوشک از جمله یادمان های دوران دفاع مقدس استان ایلام هستند.

طبق اسناد به جای مانده و متقن، جنگ تحمیلی در استان ایلام شروع و در همین استان هم خاتمه یافت.

جمعیت روحانیون استان در دوران جنگ تحمیلی ۶۵ نفر بود که ۱۲ نفر شهید، سه نفر اسیر و مابقی زخمی و مجروح شدند که بیانگر حضور ۱۰۰ درصدی طلاب استان در جنگ تحمیلی است و بیشترین جمعیت روحانیون ایثارگر کشور ( اعم از شهید، جانباز، رزمنده و آزاده) متعلق به استان ایلام است.

استان ایلام دارای ۳۶۰ شهید دانش آموز و ۵۷ شهید فرهنگی است.