اردبیل - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: از محل تسهیلات سفر رئیس‌جمهور بالغ بر۵۶ هزار میلیارد ریال به واحدهای تولیدی و صنعتی این استان پرداخت شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، یاسر عبداللهی عابد روز پنجشنبه در جلسه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: اردبیل جزو استان‌هایی است که در تسهیل و رفع موانع تولید رتبه برتر کشور را کسب کرده و در خور شایسته تقدیر است.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه اطلس سرمایه‌گذاری استان تصریح کرد: تاکنون ۱۱ دستگاه اجرایی استان در این سامانه اقدام به بارگذاری طرح‌های سرمایه‌گذاری کرده‌اند و نیاز است دستگاه‌های دیگر هم طرح‌های سرمایه‌گذاری خود را در این سامانه ثبت کنند.

معاون امور اقتصادی استانداری اردبیل ادامه داد: ۶۲ مورد قوانین مخل کسب و کار در این استان شناسایی شده که ۳۳ مورد آن در استان برطرف شده ، ۲۲ مورد به تهران ابلاغ شده و پنج مورد در حال بررسی است که پس از بررسی نهایی به تهران ارسال می‌شود.

وی افزود: آمار و ارقامی که اعلام می‌شود قابلیت رصد دارد ، موضوع ضریب جینی (رشد و توزیع درآمد) هم در شهرها و هم در روستاهای این استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش یافته و این نشان از بهبود وضعیت و کم شدن فاصله طبقاتی از یکدیگر دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل همچنین به ارتقا و بهبود وضعیت طبقه پایین در استان اشاره کرد و گفت: رتبه درآمد سرانه استان کمتر از ۲۰ است.

عبداللهی گفت: میزان سپرده و درصد رشد در بانک‌های استان ۴۳ درصد است ، یعنی میزان تسهیلات پرداخت شده بانک‌ها در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ماقبل آن ۴۳ درصد رشد دارد ، در میزان سپرده و درصد رشد رتبه پنج کشوری و در میزان پرداخت تسهیلات بانکی رتبه هفت کشوری را داریم.

وی ادامه داد: میزان تسهیلات تعیین شده از محل تبصره ۱۶ ( مشاغل خانگی و خرد) چهار میلیارد تومان است و در این زمینه جزو ۱۰ استان برتر کشور هستیم و پارسال در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی رتبه سوم را کسب کردیم.

صنعت استان اردبیل رو به رشد است

حسین پیرموذن ، نایب رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان اردبیل هم در این جلسه گفت: در هر جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ۲ طرح مخل قانون مورد بررسی قرار می‌گیرد و مصوبه آنها به هیات مقررات‌زدایی تهران ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: طبق معمول در استان اردبیل قوانین مخل کسب و کار شناسایی شده و با همکاری و حضور مدیران دستگاه‌های مربوطه و بانک‌های عامل مورد بررسی و کارشناسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به این که صنعت استان اردبیل رو به رشد است ، تصریح کرد: بخش خصوصی در این استان سرمایه‌گذاری‌های بزرگی دارد به عنوان مثال ۷۰۰ هکتار گلخانه در منطقه مغان در حال احداث است که منجر به رونق تولید و اشتغال منطقه خواهد شد.

وی به مدیران بانک‌های عامل استان توصیه کرد تسهیلات تبصره ۱۸ را به‌موقع پرداخت کنند تا واحدهای تولیدی و صنعتی بتوانند از این تسیهلات بانکی استفاده و بهره لازم را ببرند.