به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم که روز پنجشنبه برگزار شد، مسوول مرکز نفس استان گلستان در سخنانی گفت: این مرکز، مردمی است که به صورت تخصصی و جهادی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی استان و سازمان بسیج پزشکی کشور فعالیت دارد.
حسینعلی اصلانی افزود: فعالیت این مرکز از سال گذشته در استان گلستان آغاز شد، همگام با دیگر مراکز نفس کشور، به والدینی که جنین سالم داشته اما قصد سقط آنرا دارند، توسط پزشکان، ماماها و مشاوران، خدمات پزشکی، آموزشی و مشاوره حقوقی و قانونی میدهد تا تصمیم صحیح گرفته و از سقط جنین سالم خود انصراف دهند.
وی اضافه کرد: در هسته مرکزی نفس ۹ نفر پزشکان متخصص زنان و زایمان، ماماها، مشاوران حقوقی و روانشناس حضور دارند تا والدین در شرایط پُراسترسی که درگیر آن هستند، خارج شده و تصمیم درست برای ادامه حیات جنین سالم و تولد آن گرفته شود.
اصلانی ادامه داد: سقط جنین سالم براساس آموزههای شرعی و دینی و نیز قوانین موجود صحیح نیست و نوعی قتل عمد محسوب میشود.
مسوول مرکز نفس گلستان ادامه داد: مطابق تصور بیشتر جامعه، عوامل اقتصادی دخیل در سقط جنین یا عدم تمایل زوجین به فرزندآوری است اما بررسیهای علمی نشان میدهد اگرچه این عامل بی نقش نبوده اما عامل اصلی و تاثیرگذار هم نیست.
وی، نقش عوامل فرهنگی و ذهنی والدین را در سقط جنین یا عدم فرزندآوری موثر دانست و گفت: باید تلاش شود با فعالیت های آموزشی و فرهنگی این ذهنیتها در خانوادهها و زوجین جوان از بین برود.
اصلانی به تلاش مرکز نفس گلستان هم اشاره کرد و افزود: بیشتر فعالیتهای این مرکز علاوه بر خدمات پزشکی و مشاورهای، در سه حوزه فرهنگی و آموزشی، شناسایی مادرانی که قصد سقط جنین دارند و ارائه مشاوره به آنها و اقدامات حمایتی است.
وی، نجات انسان را نجات جامعه دانست و اضافه کرد: از زمان راهاندازی نفس در گرگان و طی حدود هفت ماه گذشته ۴۱ مادر از تصمیم سقط جنین سالم انصراف دادند که تاکنون فرزندان ۹ نفر آنها متولد شده است.
به گفته اصلانی، قرار است مراکز نفس در سایر شهرستان های گلستان هم به مرور راهاندازی شود.
مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در سخنانی، بحران جمعیت را از مهمترین چالشهای فعلی کشور دانست و گفت: باید تلاش شود با بهرهگیری از مزایای پیش بینی شده در قانون جوانی جمعیت برای فرزندآوری، به نحو احسن استفاده کنیم.
حسین ایراوانی افزود: باید تلاش کنیم فرهنگ مادری و خانواده را در جامعه بالاخص زوجهای جوان نهادینه کنیم تا خطایی که در گذشته درخصوص کنترل جمعیت و فرزندآوری کمتر حادث شد، تکرار نشود.
وی اضافه کرد: عدم تمایل به فرزندآوری در بین والدین و زوجین جوان تله جمعیتی دشمنان برای ملت ایران است که باید با آگاهی بخشی به جامعه آنرا خنثی کرد.
ایراوانی ادامه داد: در مرکز نفس پزشکان، ماماها، مشاوران و روانشناسان خوبی با تفکر بسیجی حضور دارند که میتوانند با ارائه خدمات به گروه هدف کمک زیادی به جلوگیری از سقط جنین بکنند.
همچنین مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم در سخنانی گفت: براساس ارزیابیهای صورت گرفته و بهصورت غیررسمی پیش بینی میکنیم، سالانه حدود ۷۰۰ سقط جنین در این شهرستان انجام میشود.
فرهاد بدیعی افزود: به طور عمده دلیل سقط جنین، پشیمانی مادران از بارداری خود است که باید تلاش کنیم با ارائه خدمات مشاوره و برخی کمکهای حمایتی از سوی دستگاهها و نیکوکاران مانع این کار شویم.
وی ابراز امیدواری کرد با راه اندازی مرکز نفس و ارائه خدمات فرهنگی، آموزشی و مشاوره، آمار غیررسمی سقط جنین در گنبدکاووس کاهش یابد.
گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها در هفت شهرستان واقع درشرق این استان سکونت دارند که از این تعداد افزون بر ۴۰۰ هزار نفر آن در شهرستان گنبدکاووس زندگی میکنند.