دکتر«اردلان زیلابی» روز جمعه به مناسبت هفتم مهرماه روز جهانی قلب (۲۹ سپتامبر) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: سال گذشته نیز بیش از ۳۰ درصد جمعیت ۳۰ سال به بالای زیر پوشش دانشگاه استان، خطرسنجی شدند و بیماران مبتلا به دیابت یا فشارخون و اختلال لیپید و بیماری قلبی عروقی شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.
وی بیان کرد: افراد بالای ۳۰ سال با مراجعه به مراکز و پایگاههای سراسر زیر پوشش دانشگاه با انجام آزمایشات رایگان قند و چربی خون و گرفتن فشارخون، خطرسنجی می شوند و از خدمات مشاورهای سبک زندگی سالم به ویژه مشاوره تغذیهای بهرهمند میشوند.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد: درحال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور ما به شمار میرود.
دکتر زیلابی، عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای مغزی را شامل مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی عنوان کرد و افزود: این بیماری در افراد به شکل فشارخون، قند خون و کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی ظاهر میشود.
وی اظهار کرد: در دنیایی که دانش درباره سلامت قلب محدود است و سیاستگذاریهای مناسب به میزان کافی برای سلامت آن وجود ندارد، باید توانمندسازی افراد برای کنترل سلامت مورد توجه قرار گیرد.
۶۹۸ پزشک عمومی، ۵۳۲ پزشک متخصص و فوقتخصص و یکهزار و ۷۲۶ کارشناس رشتههای مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت دارند.