عنایتالله راهنورد روز جمعه به مناسبت هفتم مهرماه روز آتشنشانی و ایمنی در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به احداث ساختمانهای بلند مرتبه و گسترش روز افزون این ساختمانها به خصوص در برخی مناطق مرکز استان از جمله منطقه منظریه محلههای ۳۲، ۳۵ و ۳۶ تامین نردبان بلند از جمله ضرورتهایی است که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: هر چند توسعه شهری موجب حرکت به سمت بلند مرتبه سازی شده است اما نبود امکانات لازم و متناسب با شرایط برای امدادرسانی در زمان وقوع حادثه از مهمترین مشکلات و چالشهای مجموعه آتش نشانی به شمار میرود.
راهنورد با اشاره به اینکه تامین نردبان بلند برای مرکز چهارمحال و بختیاری به شرط تامین اعتبار از جمله مصوبههای سفر استانی رییسجمهور به این استان در سال گذشته بود، ادامه داد: با وجود پیگیریهای انجام شده و وعده تحقق این خواسته مهم از سوی سازمان شهرداریها و وزارت کشور، اما هنوز نتیجه مثبتی در این خصوص حاصل نشده است.
وی خاطرنشان کرد: توسعه و به روز بودن امکانات آتشنشانی متناسب با توسعه و پیشرفت شهرها از جمله نیازهای مهم این مجموعه به شمار میرود که برای امداد رسانی خوب و به موقع باید مورد توجه قرار گیرد.
عمر بالای ناوگان خودرویی آتش نشانی شهرکرد
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد شمار خودروهای سبک و سنگین این مجموعه را ۲۰ خودرو اعلام کرد و گفت: عمر مفید خودروهای آتش نشانی شهرکرد که در زمان حاضر ۱۰ سال اعلام شده در حالی که براساس این شاخص عمر مفید خودروهای آتش نشانی شهرکرد به پایان رسیده و به عنوان خودروهای از رده خارج به شمار میروند.
راهنورد ادامه داد: براساس پیگیریهای انجام شده امسال یک خودرو سنگین آتش نشانی به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال به این ناوگان افزوده میشود.
وی اضافه کرد: هرچند با افزودن این خودرو کل نیازهای این مجموعه تامین نمیشود اما این اقدام بیانگر برداشتن گامی موثر به سمت بهبود امکانات و تجهیزات است.
راهنورد تعداد خودروهای باعمر چهار تا پنج سال آتشنشانی شهرکرد را بسیار محدود اعلام کرد و یادآور شد: به روز رسانی ناوگان آتش نشانی موجب خدمات رسانی بهتر به حادثه دیدگان در زمان بروز حوادث است.
افزایش شمار ایستگاههای آتشنشانی به ۶ ایستگاه
راهنورد گفت: جانمایی درست و وجود تعداد مناسب ایستگاههای آتشنشانی در مناطق مختلف شهری از جمله نیازهای مهم مجموعه آتش نشانی به شمار میرود.
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد افزود: در زمان حاضر پنج ایستگاه آتش نشانی در مناطق مختلف این شهر فعال است و با پیگیریهای انجام شده یک ایستگاه دیگر در خیابان اقبال لاهوری شهرکرد به این مجموعه اضافه میشود.
وی ادامه داد: برای راهاندازی این ایستگاه آتش نشانی ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
راهنورد یادآور شد: امروز مجموعه آتشنشانی شهرکرد با راهاندازی این ایستگاه از نظر مکانیابی و تعداد ایستگاهها مشکلی ندارند اما تجهیزات موجود جوابگوی نیاز شهری نیست.
کمبود نیروی انسانی دیگر چالش آتش نشانی شهرکرد
به گفته رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد، تعداد نیروهای عملیاتی و اداری این مجموعه ۶۰ نفر است در حالی که باید شمار این نیروها در این شرایط ۱۲۰ نفر باشد.
راهنورد ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده تلاش میشود امسال مجوز جذب ۲۰ نفر نیرو از سازمان شهرداریها و سازمان امور اداری و استخدامی کشور برای آتش نشانی شهرکرد گرفته شود.
وی با بیان اینکه با وجود محدودیت نیرو و امکانات نیروهای آتشنشانی شهرکرد زمان طلایی در امداد رسانی که معادل سه تا چهار دقیقه است را رعایت میکنند گفت: آتشنشانی حوادث آسیبزا در سطح شهر شهرکرد را در کمترین زمان مدیریت و خدماترسانی میکند و سطح آسیبها را به کمترین میزان میرساند.
ثبت ۵۶۰ حادثه در شهرکرد طی ۶ ماه
راهنورد تعداد حوادث ثبت شده در مدت ۶ ماه گذشته را ۵۶۰ حادثه اعلام کرد و گفت: از این شمار ۱۳۷ حادثه آتش سوزی و ۴۲۳ حادثه امدادی بوده است.
وی افتتاح مرکز جامع آموزش فرهنگ شهروندی به مساحت ۳۰۰ مترمربع و با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار همزمان با روز آتش نشانی و ایمنی را از برنامههای این مجموعه عنوان کرد.
راهنورد با بیان اینکه این مرکز مجهز به باغ کودک و نوجوان، تالار گفت وگو، کلاسهای مجهز به سیستمهای سمعی و بصری و کارگاه آموزشی است، افزود: یکپارچهسازی برنامهها، توسعه متوازن آموزشهای شهروندی و تدوین و اجرای طرحهای جامع از هدفهای مهم راهاندازی این مرکز است.
وی با بیان اینکه تمامی شهروندان در ردههای سنی مختلف میتوانند از خدمات و ظرفیت مرکز آموزش شهروندی بهرهمند شوند، اضافه کرد: در این مرکز آموزشهای کارگاهی، تئوری و عملی در مباحث مختلف شهروندی از جمله حوزه ترافیک، فضای سبز، ایمنی، حمل و نقل و همچنین آموزشهای اجتماعی و رفتاری ارائه میشود.
راهنورد رونمایی از کتاب شهر فانوس نوشته فرهاد خاکیان، رژه خودرویی و موتوری ناوگان آتش نشانی و تجلیل از آتش نشانان را از دیگر برنامههای سازمان آتش نشانی و خدماتی ایمنی شهرکرد عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، سالروز بمباران پتروشیمی آبادان از سوی هواپیماهای عراقی در هفتم مهر سال ۱۳۶۰ و شهادت تعدادی از ماموران آتشنشانی به هنگام خاموش کردن آتش را در تقویم رسمی کشور به عنوان روز آتش نشانی و ایمنی نامگذار شده است.
شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.