به گزارش ایرنا ، سید محمود حسینی پور شامگاه جمعه با حضور در دومین سالگرد درگذشت حسن زاده آملی در منطقه «ایرا» از توابع شهرستان آمل در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هنوز جایگاه و شخصیت واقعی این شخصیت ربانی در جامعه شناخته نشده است.
وی ادامه داد: بزرگی و جامعیت آیت الله حسن آملی در جهان اسلام بعد از فوتش رونمایی شد البته بخشی از ناشناخته ماندن شخصیت والای ایشان به منش این شخصیت در گمنامی بماند بر می گردد.
وی ادامه داد: حضور معنی دار جوانان و شخصیت های علمی ،فرهنگی و سیاسی بر سر مزار و مراسم ایشان در ایرا و حتی از استان های دیگر نشان دهنده شخصیت این عالم است.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت : «ایرا» زادگاه آیت الله حسن زاده آملی باید به منطقه ویژه فرهنگی تبدیل شود برای این منظور تاسیس حوزه علمیه برای حضور طلاب علاقمند این مکان را به پایگاه عظیم علما تبدیل می کند.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه ایرا بستر گردشگری مذهبی را ایجاد کنیم تا مردمی که از نقاط مختلف برای دریافت فیوضات مذهبی وی به اینجا می آیند فراهم شود.
حسینی پور از پیشنهاد نامگذاری جاده ترانزیتی هراز به نام علامه نامگذاری خبرداد و گفت که کارها در حال پیگیری است.
وی گفت: ستاد بزرگداشت و ارتحال حضرت علامه به صورت استانی تشکیل شد تا از ظرفیت های استان مازندران استفاده شود که از این طریق زمینه بهتر معرفی این شخصیت ملی و بین المللی فراهم شود.
به گزارش ایرنا، مرحوم علامه حسن حسنزاده آملی، سال ۱۳۰۷، در روستا ایرا از توابع لاریجان در استان مازندران به دنیا آمد. او ادبیات عرب و دروس مقدماتی را در آمل آموخت، سپس برای ادامه تحصیلات عازم تهران شد و بعد از حدود ده سال عازم قم شد.
علامه شعرانی، حکیم مهدی الهی قمشهای و علامه طباطبایی، سه استاد برجسته ای بودند که مرحوم حسن زاده از آنها بهره گرفته است؛ به ویژه که در عرفان، ارتباط تنگاتنگ با استاد نقش جدی در شکل گیری شخصیت شاگرد دارد.
مرحوم علامه حسنزاده از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد و با راهنمایی وی، در دروس فلسفه و عرفان و خارج فقه آیتالله سیدابوالحسن رفیعی قزوینی حضور یافت. آیتالله محمدتقی آملی، پدر برادران لاریجانی نیز یکی از استادان فقه و اصول آیتالله حسنزاده بوده است.
ایشان ۱۴ دوره شرح منظومه، ۴ دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه، و ۴ دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرده است؛ کتاب هایی که متون اصلی دروس فلسفی و متعلق به سبزواری، ابن سینا، ملاصدرا و ... است. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله تدریس کرده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسها است. وی آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهمترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است. علامه حسن زاده در عمر کمتر از ۱۰۰ سال، بیش از ۱۰۰ اثر از خود به جا گذاشته که در رشته های مختلف به تحریر درآمده اند. ۲۹ اثر فلسفی، ۲۰ کتاب عرفانی، ۶ اثر کلامی، ۲ اثر تفسیری و ۷ کتاب حدیثی، بخشی از این آثارند و علاوه بر این، ایشان ۲۵ اثر در زمینه ریاضی و ۱۰ اثر ادبی دارد. گستردگی آثار ایشان باعث شده مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نرمافزار مجموعه آثار ایشان، شامل آثاری که مؤسسه بوستان کتاب چاپ کرده را نیز آماده و عرضه کند.
علامه حسن زاده آملی شنبه شب سوم مهر ماه سال گذشت در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر آمل دیده از جهان فروبست.