بجنورد- ایرنا- خراسان شمالی در کمتر از یکماه میزبان یکی دیگر از مدیران عالی‌رتبه وزارت بهداشت بود تا از طرح های درمانی اش در بخش های "ام آر آی"، "دیالیز"، "فیزیوتراپی" و "آی پی دی" بهره برداری و زیرساخت های سلامت این استان بیش از پیش تقویت شود.

به گزارش ایرنا، گرچه شمار بیمارستان ها و مراکز درمانی خراسان شمالی کم نیست اما کمبود تجهیزات درمانی دغدغه ای است که همواره وجود داشته است.

فقر تجهیزات درمانی در برخی مناطق محروم خراسان شمالی به دلیل برخی بی توجهی ها در سال های اخیر به حدی است که شهروندان حتی برای کوچکترین خدمات نیز فاصله ای چند صد کیلومتری را تا استان های همجوار و یا کلان شهرها طی می کنند.

کمبود دستگاه ام آر آی، سی تی اسکن و فرسودگی دستگاه های دیالیز با گذشت سال‌های متمادی، موجب شده تا بسیاری از روستاییان برای کوچکترین اقدامات درمانی به مرکز استان و یا دیگر کلان شهرها مراجعه کنند که این امر نشان از فاصله معنادار شاخص های بهداشتی و درمانی استان با میانگین کشوری دارد.

فاصله ای که دولت سیزدهم در سفر استانی‌اش با مصوب کردن ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه سلامت سعی در کاهش این کمبودها داشت و امروز نیز خراسان شمالی میزان معاون درمان وزیر بهداشت بود تا با بهره برداری از طرح های درمانی بخشی از این فاصله ها را کم کند.

بهره برداری از بخش "ام آر آی"

نخستین برنامه سفر معاون درمان وزیر بهداشت بهره برداری از سه بخش جدید "ام آر آی"، "دیالیز" و "فیزیوتراپی" بیمارستان خاتم الانبیا(ص) شیروان بود.

افتتاح بخش "ام آر آی" برای شهرستانی که سال های سال برای بهره مندی از آن راهی مرکز استان و یا استان های همجوار می شدند بسیار حائر اهمیت است و بی تردید امید مردم را برای بهره‌مندی از عدالت در سلامت دوچندان خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص گفت: با توجه به فراهم شدن شرایط استقرار دستگاه ام آر آی در بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) شیروان برای نخستین بار این بخش در این شهرستان راه‌اندازی و مردم شیروان و شهرهای مجاور از مزایای این مرکز بهره‌مند می‌شوند.

دکتر جواد شاهین فر افزود: برای بهره برداری از این بخش درمانی ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و از مزیت‌های راه‌ اندازی این بخش تسهیل ارایه خدمت به مردم شهرستان و کاهش هزینه‌های درمانی بیماران است.

بهره برداری از بخش دیالیز

کمبود و فرسودگی دستگاه های دیالیز از دیگر مشکلاتی است که بیماران کلیوی خراسان شمالی سال ها از آن رنج می برند به گونه ای که برخی بیماران برای بهره مندی از آن فاصله ۱۰۰ کیلومتری را تا مرکز استان طی می کنند.

گرچه مراکز خیریه غیردولتی برای تامین دارو و ادامه فرآیند درمان به این بیماران کمک می کنند، اما این کمک ها در حدی نیست که پاسخگوی همه نیازهای واقعی بیماران خاص باشد بنابراین نیاز است دولت برای رفع دغدغه های این بیماران نقش آفرینی کند.

این نقش آفرینی از نگاه دولت سیزدهم دور نماند و جدای از مساعدت های دارویی و حمایت های بیمه ای دولت امروز شاهد بهره برداری از بخش دیالیز بیمارستان خاتم الانبیا(ص) شیروان با چهار تخت فعال بودیم.

شاهین فر در این خصوص گفت: برای راه‌اندازی واحد دیالیز این بیمارستان با چهار تخت فعال هشت میلیارد ریال اعتبار و واحد فیزیوتراپی این بیمارستان با ۲ بخش فعال ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.

وبا اشاره به اختصاص ۱۳ دستگاه دیالیز به مراکز درمانی خراسان شمالی، بیان کرد: ۱۳ دستگاه دیالیز به ارزش ۳۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مراکز درمانی استان اختصاص یافت.

دکتر جواد شاهین‌فر می افزاید: این تعداد دستگاه برای راه‌اندازی و توسعه مراکز دیالیز در راز و جرگلان، شیروان، جاجرم و بیمارستان امام علی(ع) بجنورد اختصاص خواهد یافت.

شاهین فر با اشاره به راه‌اندازی پد بالگرد (مناطقی برای فرود و برخواستن هلیکوپتر) با پنج میلیارد ریال اعتبار در بیمارستان خاتم الانبیا(ص) شیروان، گفت: این پد مطابق با استانداردها احداث شده و از این پس امداد هوایی اورژانسی نیز به‌ راحتی در بیمارستان خاتم‌الانبیاء شیروان پذیرفته می‌شوند.

بهره برداری از بخش پذیرش بیماران خارجی

بیمارستان ۳۲۰ تخت خوابی امام حسن(ع) شامل مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی در گستره حدود ۳۰ هزار متر مربع زیربنا ساخته شده است که تاکنون از ظرفیت این مرکز درمانی در حوزه گردشگری سلامت به خوبی استفاده نشده است.

ظرفیتی که بهره گیری از آن بی تردید فرصت‌های شغلی و درآمدزایی خوبی برای خراسان شمالی خواهد داشت و در این راستا دولت سعی در فعال سازی بخش "آی پی دی" در بیمارستان های مجهز استان ها دارد.

امروز برای نخستین بار بخش "آی پی دی" (پذیرش بیمار بین المللی) بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد در آیینی با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسوولان خراسان شمالی به بهره‌ برداری رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این آیین اظهار کرد: بخش آی پی دی بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد اکنون با هشت تخت آماده ارایه خدمت به بیماران بین‌المللی است.

شاهین فر افزود: بی تردید بهره برداری از این بخش نقش موثری در ارتقا و توسعه گردشگری سلامت خراسان شمالی خواهد داشت.

وی با اشاره به بهره برداری از مرکز اکوکاردیوگرافی بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد در شهریور ماه امسال، گفت: این طرح در مساحت ۲۰۰ متر مربع و اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال تکمیل شد.

خرید هزار میلیارد ریال تجهیزات پزشکی

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: ۳۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی در این استان در حال اجرا است که خرید هزار میلیارد ریال تجهیزات برای این مراکز در دستور کار قرار دارد.

شاهین فر افزود: سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تجهیزات پزشکی در دولت سیزدهم خریداری و در بیمارستان های استان نصب شده است.

وی با بیان اینکه تا پیش از این تنها یک دستگاه شتاب‌دهنده خطی در خراسان شمالی وجود داشت، گفت: این دستگاه پاسخگوی درمان بیماران خاص سرطانی نیازمند پرتودرمانی و با وزن بالا نبود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی تصریح کرد: دستگاه شتاب دهنده جدیدی که در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد راه اندازی شده از پیشرفته ترین دستگاه ها است.

وی با اشاره به روز شدن تجهیزات مرکز درمانی قلب بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد، گفت: با نگاه عدالت محور دولت تجهیزات تشخیصی و درمانی این بخش بعد از سال ها به روز شد.

عدالت در سلامت رویکرد اصلی دولت

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در آیین بهره برداری از طرح های درمانی خراسان شمالی گفت: رویکرد دولت سیزدهم عدالت در سلامت و تعالی بخش های درمانی است به گونه ای که کمبود های درمانی مناطق کم برخوردار جبران و امکانات درمانی سایر استان ها نیز به روز تر شود.

دکتر سعید کریمی با اشاره به پیشرفت های حوزه درمان کشور، افزود: اکنون بسیاری از بیماران از کشورهای همجوار برای درمان به ایران مراجعه می کنند.

وی اضافه کرد: براساس آمارها یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی پارسال در مراکز درمانی کشور پذیرش شدند که در نوع خود بی سابقه است.

کریمی در ادامه عنوان کرد: اجرای ۱۵ هزار و ۳۹۹ طرح درمانی در دولت سیزدهم موقعیت مناسب بهداشتی در کشور ایجاد کرده و شاخص های درمانی ارتقا یافته است.

وی گفت: همچنین در این مدت ۲۵۵ دستگاه از تجهیزات گران قیمت بین بیمارستان های کشور در دولت سیزدهم توزیع شد.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: اینک سه دهک اول جامعه با تمامی مردم روستاهای زیر ۲۰ خانوار و جامعه عشایری از خدمات بسته معیشتی درمانی برخوردارند که اتفاقی مهم در دولت سیزدهم رقم خورد.

افتتاح بخشی آی پی دی ( بین المللی) بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد و بازدید از بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد از دیگر برنامه های سفر یک روزه معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خراسان شمالی است.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۶۳ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۶۰ پزشک عمومی و حدود ۳۰۰ پزشک متخصص فعالیت دارند.