به گزارش ایرنا، فیلم سینمایی «گیجگاه» ساخته عادل تبریزی از ۱۲ مهرماه در سینماهای سراسر کشور اکران میشود. حنیف سـروری و میرولیاله مدنی تهیهکنندگی این پروژه سینمایی را برعهده دارند.
فیلمنامه «گیجگاه» را ارسلان امیری و عادل تبریزی نوشتند و در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «آشنایی زنی به نام مهتاب و مردی به نام حسن خشنود، شبیه قصههاست، شبیه زندگی، شبیه سینما، شبیه روزگاری که خوش میگذشت...
حامد بهداد، باران کوثری، سروش صحت، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، نادر سلیمانی، بیژن بنفشه خواه، سیاوش چراغیپور، محمد الهی، مریم همتیان، ایمان اسماعیل پور، علی باغفر، حامد شیخی، داودونداده، وحید رحمتی، فرهاد آییش، جمشیدهاشم پور، رضا صفایی پور، حسن رضایی و علی راد در این فیلم نقش آفرینی کردند.
این فیلم با سرمایهگذاری شخصی محمد حسینخانی و حنیف سروری و مشارکت بنیاد سینمایی فارابی ساخته و تولید شده است. «گیجگاه» توسط موسسه فرهنگی تبلیغاتی «بهمنسبز» و به سرگروهی سینما آزادی اکران میشود.
اکران «راه ناتمام»، «طاهر» و «تنگنای»
مستندهای «راه ناتمام» ساخته مصطفی رزاقکریمی، «طاهر» به کارگردانی امیرمسعود حسینی و «تنگنای» ساخته جواد یقموری و مهدی امینی دوشنبه (دهم مهرماه) در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نمایش داده میشوند.
«راه ناتمام» درباره اصغر قندچی کارآفرین مشهور ایرانی است، «طاهر» مستندی درباره باباطاهر عریان و شعرهای اوست، «تنگ نای» درباره شیوع ویروس کروناست.
همچنین مستندهای «سنجاقکهای برکه خشک» ساخته محمدصادق بکتاشیان، «آنجا سپیدهدم» به کارگردانی محسن جهانی و هاشم مسعودی و «زیر این چتر باران میبارد» ساخته کتایون جهانگیری یکشنبه(نهم مهرماه) در سالن حقیقت مرکز گسترش نمایش داده میشود.
حضور در این نمایشها برای علاقهمندان سینمای مستند آزاد و رایگان است. نمایش فیلمها از ساعت ۱۶ آغاز میشود.
«قطعه ۱۹» به پاتوق رواق رسید
دومین برنامه «پاتوق رواق» با هدف هماندیشی و همافزایی میان مستندسازان و علاقهمندان به سینمای مستند، یکشنبه (نهم مهرماه) ساعت ۱۶ به همت گروه مستند بنیاد فرهنگی روایت فتح در این بنیاد به نشانی میدان فردوسی، ابتدای خیابان شهید قرنی برگزار میشود. در این برنامه، مستند «قطعه ۱۹» به کارگردانی مسعود دهنوی نمایش داده میشود.
«قطعه ۱۹» روایتی از روزهای آغاز همهگیری کروناست روزهایی که بعضی از غسالخانههای شهرهای کوچک به دلیل خطرهایی احتمالی از غسل دادن فوتشدگان صرفنظر میکردند و بدین ترتیب درگذشتگان در ماههای ابتدایی به سختی دفن میشدند تا اینکه این دو طلبه جوان داوطلبانه برای انجام مناسک کفن و دفن به غسالخانهای در شهر نیشابور رفته اما در این بین یکی از طلبهها از اجساد میترسد و همین مسئله او را با چالش مهمی روبهرو میکند که روایت جذاب و طنازانه این چالش مخاطب را تا پایان فیلم همراه میکند.
این اثر که محصول گروه مستند بنیاد فرهنگی روایت فتح است، در جشنوارههای مختلفی حضور داشته است که حاصل آن کسب جایزه بهترین فیلم مستند از چهارمین جشنواره فیلم اشراق، کسب جایزه دوم بهترین مستند بخش ویژه کرونا از چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت و جایزه بهترین فیلم مستند با موضوع کرونا از پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند است.
برنامه «پاتوق رواق» قرار است ضمن اکران فیلمهای مستند مطرح و نقد آن، پاتوقی برای هماندیشی و همافزایی میان مستندسازان و علاقهمندان به سینمای مستند باشد.