گرگان - ایرنا - استاندار گلستان گفت: شهر ایمن مرهون خدمات آتش‌نشانان است و با نگاه پیشگیرانه این ایمنی و امنیت به صد خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی‌محمد زنگانه عصر شنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی و تجلیل از آتش‌نشانان نمونه در محل سالن همایش‌های شرکت گاز گلستان اظهار کرد: اقدامات آتش‌نشانان در واقع تلاش و مجاهدت، ایثار و گذشت از جان و مال خود در راه خداست.

وی بیان کرد: این کارها در واقع یک معامله پر سود با خداست که با درآمد کم و مشکلات بیشتر در این مسیر وارد شدید.

وی تصریح کرد: در حالی که در حوادث و بلایا، همه در حال فرار هستند،‌ شما آتش‌نشانان به آسمان، قعر چاه، عمق آب و آب‌بندان‌ها، تونل معادن و محل‌های مختلف می‌زنید و در واقع در یک معامله پرسود شرکت می‌کنید.

استاندار گلستان گفت: در این معامله عده‌ای به شهادت رسیدند و بقیه در مسیر این شهدا گام بر می‌دارید.

زنگانه افزود: در بخش مسایل و مشکلات آتش‌نشانان به معاونت عمرانی با کمک اداره کل شهری ابلاغ شده که این مسایل برطرف شود.

وی ادامه داد: در بخش نیروی انسانی می‌توان با دریافت مجوز به ویژه برای شهرهای تازه تاسیس مشکل نیروی انسانی را حل کرد که البته نباید شرایط طوری باشد که مثل اقدام به جذب آخرین ۹۰ درصد غیربومی هستند، جذب شوند.

وی اضافه کرد: اگر بنا به دلسوزی باشد، نیروهای بومی دلسوزتر از بقیه هستند.

استاندار گلستان گفت: در تجهیزات و امکانات، محدودیت و مشکلات داریم و دچار عقب‌ماندگی تاریخی شدیم، اما تلاش می‌کنیم در سطح ملی این مشکلات را با تهیه آنها حل کنیم.

زنگانه یادآور شد: باید در ارتقاء نیروها و دانش و توانمندی نیروها از طریق دانشگاه علمی - کاربردی برنامه‌ریزی و ظرفیت‌سازی شود.

وی تصریح کرد: علاج واقعه را باید قبل از وقوع آن گرفت که یکی از آنها جلوگیری از ساخت و سازهای غیراستاندارد ساختمان‌ها است.

روز هفتم مهر ماه در تقویم کشور برای تقدیر از رشادت‌های آتش نشانان به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شده است.

هفتم مهر ماه سال ۱۳۵۹ پالایشگاه آبادان در جنگ ایران و عراق از سوی دشمن مورد حمله هوایی قرار گرفت، پس از این اتفاق آتش نشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند، در حین اطفای حریق بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتش نشانان در این حادثه شهید شدند.

۲۰ سال بعد از این حادثه، طرح تعیین روز آتش نشانی و ایمنی در سال ۱۳۷۹ توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش نشانی کشور پیشنهاد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تأیید شد.

سابقه تاسیس سازمان آتش نشانی در ایران به سال ۱۲۲۱ در شهر تبریز باز می‌گردد؛ بعد از شهر تبریز دومین و سومین واحدهای آتش‌نشانی رسمی در جنوب کشور و در شهرهای مسجد سلیمان و آبادان برای حفظ تاسیسات ایجاد شده در پالایشگاه آن شهرها تاسیس شد.

سازمان‌های آتش‌نشانی با هدف نجات جان و اموال انسان‌ها تشکیل شده‌اند، بنابراین یک آتش‌نشان قادر است در بحرانی‌ترین شرایط محیطی و زیان آورترین و سخت‌ترین شرایط کاری به یاری حادثه دیدگان بشتابد.

آتش نشانان در محیط‌های پر مخاطره‌آمیز و از جمله انفجارها و حریق‌های گسترده به امدادرسانی و عملیات می‌پردازند و آتش نشانی جزء یکی از مشاغل سخت به شمار می‌آید.

گرگان مرکز استان گلستان هفت ایستگاه آتش‌نشانی با مجموع ۹۰ نیروی عملیاتی دارد.

تمامی شهرهای این استان دارای ایستگاه آتش‌نشانی هستند.