همدان - ایرنا - دادستان بهار گفت: با توجه به نبود زیرساخت‌های لازم برای جداسازی لجن و ارسنیک از پساب تصفیه خانه «شیخی جان»، کشاورزان پایین دست از این پساب برای آبیاری استفاده می کردند، که از این اقدام غیربهداشتی جلوگیری شد.

آرسِنیک یا ارسنیک (Arsenic) که در فارسی به اکسید آن مرگ موش و سولفید آن زرنیخ می‌گویند، عنصر شیمیایی و شبه فلز سمی معروفی است که به سه شکل زرد، سیاه و خاکستری یافت می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایمان شکوهیان شنبه در جریان بازدید از تصفیه خانه «شیخی جان» و محل خروج پساب این تصفیه خانه بیان کرد: هم‌اکنون زیر ساخت لازم برای جداسازی لجن و ارسنیک از پساب وجود ندارد و پس از خروج از تصفیه خانه، کشاورزان زمین های پایین دست با ساخت یک سد خاکی اقدام به جمع آوری پساب تصفیه خانه و آبیاری محصولات کشاورزی می‌کنند.

وی افزود: از این رو، برای حفظ سلامت مردم، مدیران تصفیه خانه مکلف به خودداری از رهاسازی پساب شدند و مقرر شد تا زمان ساخت کامل زیرساخت‌ها، پساب با تانکر به تصفیه خانه شهرک شهید بهشتی شهر همدان منتقل شود.

دادستان بهار گفت: با توجه به آلوده بودن پساب، نمونه‌هایی از محصولات هندوانه، خیار و کدو جمع آوری و برای آزمایش به اداره بهداشت ارسال شد.

وی اضافه کرد: به منظور جلوگیری از آبیاری، دستور جمع‌آوری موتورها و پمپ‌های استقرار یافته در محل ذخیره‌سازی پساب نیز صادر شد.

به گفته شکوهیان، موضوع ساخت سد خاکی با تنظیم گزارشی از سوی اداره منابع آب به اطلاع رییس دادگاه بخش لالجین رسید تا اقدامات لازم و قانونی در این راستا انجام گیرد.

این مقام قضایی ادامه داد: مراتب الزامات قانونی درباره پساب تصفیه خانه «شیخی جان» به طور حضوری به مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان ابلاغ شد.

شهرستان بهار در فاصله ۱۵ کیلومتری مرکز استان همدان و در مسیر استان های غربی کرمانشاه و کردستان قرار دارد.