تهران- ایرنا- ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، گفت: درس‌های زیادی برای یادگیری از صنعت دفاعی اوکراین وجود دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های اوکراینی، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شنبه در جریان یک سخنرانی ویدئویی در اولین مجمع بین‌المللی صنایع دفاعی اوکراین، اظهار کرد: کشورهای عضو ناتو باید از اوکراین بیاموزند که چگونه نوآوری‌ها را در صنعت دفاعی با سرعت برق معرفی کنند.

وی افزود: در طول جنگ، تدابیر و ابتکارات صنعت دفاعی اوکراین قابل توجه بوده است که از جمله آنها می‌توان به انتقال صنایع حساس به مناطق امن‌تر کشور، راه‌اندازی خط تولید تجهیزات جدید و قطعات یدکی در زمان بسیار کوتاه و اتخاذ استانداردهای جدید ناتو در گرماگرم نبرد اشاره کرد.

استولتنبرگ خاطرنشان کرد: اوکراین از تولید هواپیماهای بدون سرنشین گرفته تا ساخت تجهیزات مین‌زدایی با سرعت برق نوآوری کرده است و بنابراین همه ما چیزهای زیادی برای یادگیری از این کشور داریم.

مدیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با بیان اینکه از زمان آغاز تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در سال گذشته، بسیاری از اعضای ناتو به منظور حمایت از کی‌یف به میزان قابل توجهی ذخایر خود را تخلیه کرده‌اند، تاکید کرد: اکنون این کشورها باید تولیدات نظامی خود را هم برای رفع نیازهای اوکراین و هم برای اطمینان از نیروی بازدارندگی و قدرت دفاعی خویش افزایش دهند.

وی افزود: برای این منظور، ناتو تدارکات مشترکی را انجام می‌دهد و آماده همکاری نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا برای ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر در آینده است.

استولتنبرگ همچنین خاطرنشان کرد: ناتو متعهد به کمک به اوکراین برای نوسازی بخش صنایع دفاعی و مکانیسم‌های تدارکاتی‌اش است که این امر به اطمینان از روان‌ترین، کارآمدترین و شفاف‌ترین فرآیندهای ممکن، کمک و تضمین می‌کند که اوکراین به حرکت رو به جلو برای همکاری کامل با ناتو ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.